Ismét lesz Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Immár hagyományosan, idén a negyedik alkalommal kerül megrendezésre Szeged-Szabadka viszonylatban a Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál a SÍN-tér Kulturális Egyesület, a Symposion-Egyesület, a Fiatal Írók Szövetsége, a József Attila Kör és a Prae szervezésében.

A gazdag irodalmi, zenei, filmes és képzőművészeti programokat kínáló fesztiválnak, amelyre a szervezők hangsúlyosan nem csak Szegedről és Szabadkáról várják az érdeklődőket, képzeletbeli tengelyét kétszeresen is a magyarországi és szerbiai város közötti vonatút adja. A sínbusz október 1-jén indul Szegedről Szabadkára (gyülekező 10-kor a szegedi vasútállomás restijének teraszán), majd másnap, október 2-án vissza (gyülekező 13-kor a szabadkai vasútállomás teraszán) – az út mindkét irányba ingyenes, a becsületkasszába érkező önkéntes adományokat örömmel fogadják a szervezők. A vonaton zajló felolvasások és zenélés után mindkét városban további kulturális programok várják a közönséget.

Az irodalmi szekcióban többek között Kukorelly Endrét, Jeles Andrást, Fenyvesi Ottót, Pollágh Pétert, Dragan Velikićet, Mihajlo Pantićot, és Zvonko Karanovićot láthatjuk és hallhatjuk. A Tudósok zenekar mind Szegeden, mind Szabadkán fellép a fesztivál keretében. Szabadkán, a Lifka moziban Jeles András filmjei kerülnek vászonra, ugyanitt október 1-jén a rendezővel való beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődök. Szegeden viszont a szerb rendező Želimir Žilnik filmjeiből lesz válogatás a Grand Café moziban és kávézóban.
A teljes program, és a korábbi fesztiválokról született beszámolók a kulturcsempesz.blogspot.com címen tekinthetők meg.

Default thumbnail
Előző sztori

Vízilabda: Szegeden lesz a 2. BL-selejtezőkör

Default thumbnail
Következő sztori

A kormány még idén kifizetné az áfa-visszatérítést

Legutóbbi hasonló cikkek