Közélet

Fidesz: Módosítjuk a költségvetést, miért kiabál a városvezetés?

Fidesz: Módosítjuk a költségvetést, miért kiabál a városvezetés?

2011. szeptember 29., csütörtök
Fidesz: Módosítjuk a költségvetést, miért kiabál a városvezetés?

Nagy Sándor (MSZP-SZVE) képviselő délután tartott sajtótájékoztatójára Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP szegedi frakcióvezetője közleményben reagált.

Délután tartott sajtótájékoztatóján

Nagy Sándor

képviselő

azzal vádolta a Fideszt és a Jobbikot

, hogy több száz milliót készülnek kivenni a város költségvetéséből.

Bohács Zsolt

, a Fidesz-KDNP szegedi frakcióvezetője az alább olvasható közleményben reagált a vádakra.

Módosítjuk a költségvetést, miért kiabál a városvezetés?

410 milliót tüntetne el a Fidesz-Jobbik “szivattyú” – állítja

Botka László

polgármester magyar hangja Nagy Sándor (MSZP-SZVE) önkormányzati képviselő. A volt városfejlesztésért felelős alpolgármester olyat állít, ami nem történt meg és persze nem is fog. Nem tűnik el semmi, semmiféle szivattyú nincs, pláne nem Fidesz-Jobbik szivattyú, hacsak a városvezetés által erőn felül vállalt – esetenként teljesen felesleges és pénzpazarló - beruházások növekvő önrészét nem tekintjük annak. Minden jogszerű és a város érdekeit szolgálja. A költségvetésben történik bizonyos átrendezés. (Ismét jelezzük, hogy a költségvetési gazdálkodás részének tekintjük a város gazdasági társaságait, legyenek akár támogatottak, akár befizetők.) Történik mindez azért, mert a városvezetés most sem egyeztette a legnagyobb frakcióval elképzeléseit és most ismét csodálkozik, hogy azok egy része a Fidesz-KDNP által nem támogatható. A Fidesz-KDNP frakció tagjai képviselői jogukkal élve terjesztettek be módosító javaslatokat. (A Jobbik által beadott módosítókban – ahogyan az LMP esetében is - nem vagyunk illetékesek, majd a közgyűlésen alakítjuk ki véleményünket.) Februárban a Fidesz-KDNP hangsúlyosan azzal fogadta el a költségvetést, hogy felelősséget visel a város működőképességének fenntartásáért, de jeleztük, hogy év közben többször is korrekciókra lesz szükség. Akkor is elfogadtuk, ha láttuk, hogy a polgármester előterjesztése a város gazdasági társaságaitól a korábbi évekhez képest jelentős támogatásokat vont el. Ezek egy részét most korrigáljuk, ilyen korrekcióra az év végéig még máskor is szükség lehet. Nagy Sándor persze – nyolc évig alpolgármester – pontosan érti ezt, de méltatlan szerepet vállalva alakítja az értetlent. Arról persze nem beszél, hogy az ellehetetlenült és a városlakók életét megkeserítő közlekedési körülmények kialakulásában döntő a felelőssége. Arról persze nem beszél, hogy biztosan most kellett a polgármesteri autót új – az államtitkárok autójánál jóval magasabb kategóriájú – autóra cserélni? Arról sem beszél, hogy mi az igazi célja felvetésének. Az igazi cél az, hogy az általuk ismét tervezett milliárdos hitelfelvételt hangulatilag előkészítsék és – a polgármester helyett –előre felelősöket kreáljanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.