Gazdaság

Eltűnhet a makói hagyma a piacról?

Eltűnhet a makói hagyma a piacról?

2011. szeptember 12., hétfő
Eltűnhet a makói hagyma a piacról?

Az elmúlt években 4000 hektárról mindössze 150-re csökkent a makói hagyma termőterülete, ezért kormányzati segítség nélkül eltűnhet a piacról - olvasható a kormány.hu portálon, a hétvégén megtartott XXI. Makói Nemzetközi Hagymafesztiválról készített összegzésben.

A rendezvényen

Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszter elmondta: a nemesítésben, a megfelelő fajták kiválasztásában is szakmai segítséget ad a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a termelőknek - idézi a kormányzati portál a tárcavezetőt. A vidékfejlesztési stratégia fontos eleme még az öntözésfejlesztés, amely a hagymatermelés szempontjából szintén elengedhetetlen - fűzte hozzá. A miniszter kijelentette: a makói hagymának van jövője, hiszen világhírű termék és a kereslet növekvőben van a kiváló minőségű magyar termékek iránt. Mindehhez azonban szükséges a gazdák összefogása is - idézi a kormányzati portál

Mágori Józsefné

(Fidesz) parlamenti képviselőt. A szakemberek szerint, ha újra fellendülne a hagymatermesztési kedv, volna esély arra is, hogy a térségben a rendszerváltás idején munkanélkülivé vált közel 10 ezer ember jelentős része újra biztos megélhetéshez jusson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.