Közélet

Gyimesi elnök, Kohári ügyvezető elnök lesz a szegedi Fideszben + FOTÓK

Gyimesi elnök, Kohári ügyvezető elnök lesz a szegedi Fideszben + FOTÓK

2011. szeptember 1., csütörtök
Gyimesi elnök, Kohári ügyvezető elnök lesz a szegedi Fideszben + FOTÓK
Gyimesi László elnök munkáját társpozícióban ügyvezető elnökként segíti majd Kohári Nándor, az elnökség összetétele nem változott.

Az elnök mellett ügyvezető elnök, az elnökség összetétele nem változott

19.00: Gyimesi pontosítja, mi is történik: Kohári Nándort a következő elnökségi ülésen erősítik meg ügyvezető elnöki minőségében. Itt a vége a mai tisztújításnak! 18.55: Gyimesi László is nyilatkozott, örül, hogy negyedszerre is bizalmat kapott. Úgy fogalmaz, a Fidesz célja továbbra is Szeged rendbetétele, amire a szocialista városvezetés nem képes, hiszen nyolc év alatt például megnégyszerezték az adósságállományt, mely mára 20 milliárd forint fölé rúg. Elmondta, hogy az önkormányzat mellett a város cégei is szórták a pénzt, mindamellett, hogy sokuknak leromlott az infrastruktúrája is. Eddig öt cég vizsgálata zárult le, s az átvilágító bizottság három vállalat gazdálkodása miatt látta indokoltnak a büntetőfeljelentést. Gyimesi hozzátette, hogy Szegeden kiélezett a politikai helyzet a közgyűlésben, de pártja e közegben is képes fejlődő pályára állítani a várost, ennek legfontosabb eszköze a munkahelyteremtés lehet, amelyet a helyi lakosokkal szövetségben és egységben próbál majd elérni a szegedi Fidesz. 18.50: Bejelentették: az elnökség összetétele nem változott. Tagjai továbbra is: Gyimesi László, Hüvös László, Makrai László, Kohári Nándor, Kalmár Ferenc, Juhász Gyula és Rózsavölgyi József.Gyimesi László elnökként, Kohári Nándor pedig ügyvezető elnökként irányítja majd a szervezetet, együttműködnek társpozícióban - ezt maga Kohári közölte a megjelentekkel. Újságírói kérdésre elmondta: mindketten sok jelölést kaptak, s úgy döntöttek, ez a legjobb felállás a szegedi Fidesz számára.

Zárt listás szavazás - eredményesen

18.40: Igennel vagy nemmel lehetett szavazni a meghatározott listára. 206 fő jelent meg, 180-an vették föl a szavazólapot. 124 fő szavazott igennel, 47 nemmel, 9 érvénytelenül. A szavazás tehát eredményes - jelentették be. 18.37: Eredményhirdetés következik! Igen hamar sikerült összesíteni a voksokat, a hírek szerint zárt listán történt a szavazás. Ahogy jeleztük, új típusú vezetés alakulhat ki a szegedi Fidesz-szervezetben, a hírek erről szólnak itt is. 18.25: A Csongrád-teremben számolják a szavazatokat jelenleg. Egyáltalán nem nevezhető feszültnek a várakozás, Póda Jenő képviselő éppen a halászléről beszélget kedélyesen a sajtó munkatársaival a hétvégi halfesztivál kapcsán. Bajai gyerekként igazán otthonosan mozog ebben a témában. Mint mondja, örül, hogy hosszú idő után újra divatba jött a balatoni hallé is.

Alig háromnegyed óráig tartott a gyűlés

18.15: Leadták a szavazatokat a tagok, vége a zárt ülésnek, kinyílt az ajtó, ki-be járkálnak az emberek. Megkezdődött a szavazatszámlálás, hamarosan eredményhirdetés várható. A cédulákat tartalmazó nagy dobozzal Rákos Tibort látjuk. 17.35: A szünetnek ezennel vége, zárt ajtók mögött folytatják tanácskozásukat a helyi Fidesz-szervezet megjelent tagjai. 17.28: Rögtön háromperces technikai szünetet rendeltek el. Sokan kijöttek a teremből. 17.20: A tanácsteremben ebben a percben kezdődik meg az ülés. A főasztalnál az elnökség tagjai (Gyimesi László, Hüvös László, Makrai László, Kohári Nándor, Kalmár Ferenc, Juhász Gyula, Rózsavölgyi József) foglalnak helyet. Kiküldik az újságírókat, zárult az ajtó. Bohács Zsolt helyi frakcióvezető, országgyűlési képviselő csukta be... 17.00: Folyamatosan érkeznek a tagok, még zajlik a regisztráció. A mai gyűlésen elnököt választanak, illetve kijelölik a héttagú elnökség tagjait is. A mandátumok két évre szólnak majd. Az előzetes hírek szerint újra ringbe száll az elnöki posztért Gyimesi László, illetve Kohári Nándor fogadta még el a jelölést. Úgy tudjuk, egészen érdekes forgatókönyvek is elképzelhetőek a helyi szervezet vezetését illetően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.