Drégelyi Zoltán: Növelni kell a szegedi női vízilabda-utánpótlást

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Élenjáró szerepet vállalt két évvel ezelőtt a Taylor&Nash Kft. a szegedi vízilabdasportban, támogatása révén évről évre egyre szebb sikereket ért el az Universitas Szeged női együttese. Drégelyi Zoltán alapító-tulajdonossal beszélgettünk.


– 2009 augusztusa óta, azaz már több, mint két teljes éve támogatja a Taylor&Nash Kft. a szegedi női vízlabdát. Ön mint a cég alapító-tulajdonosa, mennyire elégedett a csapat eddigi élvonalbeli teljesítményével?

– Maximálisan elégedett vagyok az eddig elért eredményekkel, úgy érzem, minden elvárást teljesített az együttes. A Taylor&Nash Kft.-nél hosszú távon tervezünk, és a jövőben is támogatni kívánjuk az egyesületet.

– Miért éppen női vízilabda?

– Abszolút tudatos vállalás volt, hogy az Universitas Szeged mellett döntöttünk, mivel annak idején, az OB I/B-ben már második évében nyert a csapat. A Taylor&Nash alapvetően üzletfejlesztéssel és -optimalizálással foglalkozik, így a magam részéről kerestem annak lehetőségét, melyik az a sportág, és azon belül melyik az a csapat, ahol a munka elején tartanak, és hatékony menedzsmenttel el lehet jutni magasabbra is. A második évünk a vártnál is jobban sikerült, ami magasra tette a mércét. OB I/B-ből indulva két év alatt az Universitas magyar bajnoki negyedik helyet és magyarkupa 2. helyezést ért el, első idényében az élvonal gólkirálynője is tőlünk került ki Dalmády Szandra személyében, illetve a csapat folyamatosan játékosokat ad a válogatottnak is. Az utánpótlásból a gyermekkorosztály országos bajnoki címet nyert, a nagyobbak között ifjúsági válogatottjaink is vannak, akik közül tavaly Miklós Dóra Európa-bajnoki bronzérmet, idén Lengyel Dominika pedig ezüstérmet szerzett. Más sportágak finanszírozási igényeihez képest a szegedi női vízilabdában kisebb keretek között mozogva sokkal nagyobb eredményeket sikerült elérnünk, s ez a cég imidzsébe és arculatába beleillik.

– A tavalyi sikerekben nem kis szerepe volt a felnőtt válogatott két meghatározó tagjának, Drávucz Ritának és Tóth Ildikónak, valamint a korábban a női válogatottal a pekingi olimpián negyedik helyet szerző Godova Gábor mesteredzőnek. Távozásukkal átalakult, megfiatalodott az együttes. Milyen szezonra számít?

– Valóban megfiatalodott a csapat, erősíteni is akarjuk az utánpótlás lehetőségeit és a fiatalok első csapatba kerülését is, hosszú távon ebben az irányban akarunk építkezni. Nyilvánvaló, hogy idén a negyedik hely szenzációs eredmény lenne, magam részéről a 4–6. helyre várom a csapatot.

– Lakó Gábor vezetőedzői kinevezése is az utánpótlás-vonal erősítésére utal…

Lakó Gábor tavaly kapta meg az utánpótlás képzésének feladatát. Tudatos döntés volt, hiszen igen nagy szakmai tudású és tapasztalt edzőről van szó, s ez meg is hozta az eredményét, elég csak az országos gyermekbajnokság megnyerésére gondolnunk. Most az utánpótlás és a felnőtt csapat „összeépítését” tervezzük, illetve az utánpótlásban, a kiemelt látványsportok támogatási rendszerén keresztül még további finanszírozási forrásokat szándékozunk behozni. A cél az, hogy Szegeden az utánpótlásban vízilabdázó lányok száma megduplázódjon a következő évben – ezt tartom a legnagyobb kihívásnak. Hosszú távon a jelenlegi 12 saját nevelésű élvonalbeli játékos számát szeretnénk évről évre növelni, hogy jó pár esztendő múlva Szeged a magyar női vízilabda-utánpótlás fellegvára legyen, s ha ez sikerül, annak nyilván a felnőtt bajnokságban is lehet majd érezni az eredményeit.

– Idén novemberben egy hónap alatt lemegy az alapszakasz első fele. Kinn lesz minden meccsen?

– Az elmúlt szezonban a kardinális meccsek mindegyikén ott voltam, szurkoltam a lányoknak. Az idén kicsit rövidebb, ám sűrűbb a menetrend, aminek nagyon örülök, mint szurkoló, mert a meccsek legalább felén biztosan ott tudok lenni.

Előző sztori

Bodó negatív folyamatokat érzékel Szegeden

Következő sztori

A bornapilap – egy korty minőség az interneten + FOTÓK