A Szikin tartották évnyitójukat a vízipólós lányok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Másfél hónappal a bajnoki rajt előtt a sziksósfürdői strandon családi-baráti körben tartotta meg évadnyitóját a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas női vízilabdacsapata.

A tavalyi kupaezüst és a bajnokságban elért 4. hely után kissé átalakult, megfiatalodott csapattal vág neki a novemberben kezdődő bajnokságnak Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas. A lányok hivatalosan most nyitották meg az évadot, azonban felkészülési mérkőzéseket már vívtak korábban. “Alakul, egyre jobban összeáll a csapat. A nyári edzések elsősorban az erőnléti edzésekre összpontosítottak, egy elég kemény kombinált vízi, szárazföldi, biciklis, konditermi súlyzózásos tréningeken vagyunk túl. A felkészülési mérkőzésekkel pedig a játékra, a technikai-taktikai finomításokra helyeződött a hangsúly” – tudtuk meg a csapatkapitány Dalmády Szandrától, aki nem rég kapta meg általános orvosi diplomáját, s most a Szegedi Bőrklinikán PhD-hallgatóként dolgozik. Hozzátette: most már komplett csapattal készülnek, hiszen visszatértek az utánpótlás-világversenyeken részt vett lányok is, akik bekapcsolódtak a felkészülésbe.

no images were found

Délben egy kisebb ünnepség keretében Drégelyi Zoltán, a névadó szponzor Taylor&Nash alapító-tulajdonosa egy újonnan alapított, a legjobb utánpótlás-játékosnak járó vándorkupát adott át a tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett Miklós Dórának, aki ennek megfelelően egy bronzplakettet is kapott, míg az idei U17-es Eb-n ezüstérmes Lengyel Dominika ezüstplakettet vehetett át. Mint Drégelyi Zoltán elmondta, a kupát hagyományteremtő céllal alapították, s minden évben a legjobbnak ítélt utánpótlás-játékost jutalmazzák vele. Ez illeszkedik abba a koncepcióba, melyet a Taylor&Nash kíván véghez vinni a szegedi női vízilabdázásban, vagyis a kiemelt látványsportok új támogatási rendszerének lehetőségeit kihasználva megduplázná vízilabda-utánpótlásban részt vevők számát.

A díjátadót követően a két ünnepelt felvágta a nekik járó fekete-erdő tortát, valamint mindenki megízlelhette Farkas JánosFarkas Kinga édesapja – rendkívüli vaddisznópörköltjét. A strand sem maradt kihasználatlanul, a nagy melegben a csinos szegedi vízipólós lányok nem szakadtak el fő lételemüktől, a víztől.

no images were found

Előző sztori

Egervári: A magyar labdarúgásnak szüksége van Szegedre

Következő sztori

Schmitt Pál a kettős állampolgárságra buzdította a clevelandi magyarokat