Közélet

Jobbik: Botka visszaél jogkörével - hogyan jár el a jegyző?

Jobbik: Botka visszaél jogkörével - hogyan jár el a jegyző?

2011. szeptember 28., szerda
Jobbik: Botka visszaél jogkörével - hogyan jár el a jegyző?

Botka László polgármester önkormányzati cégekkel kapcsolatos előterjesztéseit bírálja a közgyűlési ülés előtt két nappal Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke.

Tóth Péter

, a Jobbik Csongrád megyei elnöke szerint

Botka László

az önkormányzati cégek megkérdezése nélkül készítette el költségvetési előterjesztéseit, valamint a polgármester visszaél jogkörével. A sajtóközleményt változtatás nélkül közöljük.

Botka László valótlan tartalmú előterjesztései és a jegyző törvényességi észrevételének hiánya

Botka Lászlónak az önkormányzati cégekkel, az azokat érintő költségvetési elvonásokkal, átcsoportosításokkal, osztalék kifizetésekkel kapcsolatos előterjesztései előkészítetlenek. (Például a Ritek Zrt. osztalék előlegként fizetendő 150 millió forintja.) Megállapítható, hogy az előterjesztések minden esetben a cégek megkérdezése nélkül, vagy azok válaszainak figyelmen kívül hagyásával történtek. A polgármester információkat tart vissza, több esetben valótlanul hivatkozik jogszabálysértésre és visszaél a jogköreivel, hiszen tudomása van az ügyet érdemben befolyásoló tényezőkről. A bizottságoknak és a közgyűlésnek hiányos és valótlan állításokat tartalmazó előterjesztésekről kellene felelős döntést hoznia. Megállapítható továbbá, hogy számtalan estben az önkormányzati cégek részről a hivatalának benyújtott olyan kérelmeket, amelyek tulajdonosi döntéseket igényelnek, nem továbbítja a közgyűlés és illetékes bizottságai irányába, súlyos károkat okozva ezzel a városnak. Felmerül a kérdés, hogy Botka László beadványainak törvényességi véleményezésekor hogyan jár el a jegyző, mint a törvényesség őre?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.