15 milliót ad a Katolikus Karitász az iskolakezdéshez

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenötmillió forinttal támogatja a Katolikus Karitász az iskolakezdést, 15 egyházmegyében 1500 rászoruló diák részesül a támogatásból – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, az idén egyházmegyénként száz általános vagy középiskolás korú gyermek tanévkezdését támogatja a segélyszervezet tanulónként tízezer forint értékű utalvánnyal, amelyet október 30-ig lehet tanszerre, sportruházatra, valamint iskolai felsőruházatra beváltani egy országos áruházlánc bármely egységében. Családonként legfeljebb három gyermeknek adnak támogatást.

Budapesten Mádl Dalma, a karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor országos igazgató adta át az utalványokat. A karitász egyházmegyei szervezetei folyamatosan adják át a támogatásokat a családoknak szeptember első heteiben, mert “a tanév megkezdése számos családnak jelent anyagi megterhelést”.

Támogatásra jogosultak a nagycsaládosok, a munkanélküli szülők gyermekei, a létminimum alatt élő családok, a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok, valamint azok a családok, amelyekben tartósan beteg szülő vagy gyermek él – tették hozzá.

Az elmúlt napokban mintegy 1,3 millió diák és 150 ezer pedagógus számára kezdődött meg a 2011-2012-es tanév. Az új iskolaévben 98 700 diák kezdte meg az első osztályt, általános iskolába összesen 749 ezren járnak.

Előző sztori

Gázártámogatás nagycsaládosoknak szeptember 30-ig

Következő sztori

Jövőre is jut pénz a költségvetésből a közoktatásra