Egyház

15 milliót ad a Katolikus Karitász az iskolakezdéshez

15 milliót ad a Katolikus Karitász az iskolakezdéshez

2011. szeptember 5., hétfő
15 milliót ad a Katolikus Karitász az iskolakezdéshez

Tizenötmillió forinttal támogatja a Katolikus Karitász az iskolakezdést, 15 egyházmegyében 1500 rászoruló diák részesül a támogatásból - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, az idén egyházmegyénként száz általános vagy középiskolás korú gyermek tanévkezdését támogatja a segélyszervezet tanulónként tízezer forint értékű utalvánnyal, amelyet október 30-ig lehet tanszerre, sportruházatra, valamint iskolai felsőruházatra beváltani egy országos áruházlánc bármely egységében. Családonként legfeljebb három gyermeknek adnak támogatást. Budapesten

Mádl Dalma

, a karitász jószolgálati nagykövete és

Écsy Gábor

országos igazgató adta át az utalványokat. A karitász egyházmegyei szervezetei folyamatosan adják át a támogatásokat a családoknak szeptember első heteiben, mert "a tanév megkezdése számos családnak jelent anyagi megterhelést". Támogatásra jogosultak a nagycsaládosok, a munkanélküli szülők gyermekei, a létminimum alatt élő családok, a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok, valamint azok a családok, amelyekben tartósan beteg szülő vagy gyermek él - tették hozzá. Az elmúlt napokban mintegy 1,3 millió diák és 150 ezer pedagógus számára kezdődött meg a 2011-2012-es tanév. Az új iskolaévben 98 700 diák kezdte meg az első osztályt, általános iskolába összesen 749 ezren járnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.