Bulvár

Újra lehet az interneten vonatjegyet vásárolni

Újra lehet az interneten vonatjegyet vásárolni

2011. augusztus 28., vasárnap
Újra lehet az interneten vonatjegyet vásárolni

Vasárnap délután két órára helyreállították a MÁV internetes jegyértékesítési rendszerét, újra zavartalan az online jegyvásárlás és a menetjegyek kinyomtatása az automatáknál, az ország egész területén - közölte az MTI-vel a MÁV-START Zrt.

A közlemény szerint a cég szakemberei az informatikai rendszerek gyártójának közreműködésével kijavították a meghibásodott hardver- és szoftverelemeket. A jegyvásárlás és a jegyek átvétele újra zavartalan mind a negyven vasútállomáson. Kitérnek arra is, hogy az e-ticket rendszer szerda reggel óta tartó leállása óta 1.100 utas nem tudta átvenni a korábban megvásárolt jegyét. Mintegy 100 esetben nemzetközi menetjegyekről volt szó. A nemzetközi jegyet duplán váltó utasoknak a MÁV-START Zrt. a felhasznált menetjegyek értékének egy részét utazási utalvány formájában visszaadja - írják a közleményben. A kuponok értéke ötezer forintonként ötszáz forint. Az utazási kuponokat illetve az újonnan megváltott menetjegyek árának visszatérítését az ügyfélszolgálat bármely elérhetőségén lehet igényelni akár e-mailen vagy faxon illetve levélben. A MÁV azt kéri, hogy akinek a személyes adataival utasleadási lapot állítottak ki, azt az online vásárlás adataival együtt mielőbb juttassa el a MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálatára. Azok az utasok, akik az internetes jegykiadó automatáknál átvehető számlát igényeltek a vásárláskor, a számlát a kapott átvételi kóddal a vásárlástól számított egy éven belül bármelyik jegyátvételi helyszínen lévő automatából kinyomtathatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.