Sport

Szőregi győzelem az ifj. Lakatos Árpád-emléktornán + FOTÓK

Szőregi győzelem az ifj. Lakatos Árpád-emléktornán + FOTÓK

2011. augusztus 14., vasárnap
Szőregi győzelem az ifj. Lakatos Árpád-emléktornán + FOTÓK
A Szőregi Rákóczi SE labdarúgócsapata immár tizedik alkalommal rendezte meg a klub egykori játékosa emlékére az ifj. Lakatos Árpád Nemzetközi Emléktornát. Idén hat csapat két helyszínen mérkőzött az elsőségért. A korábbi tervek szerint a címvédő szerbiai Ada is részt vett volna a tornán, azonban pénteken lemondták a szereplést. A szervezők a deszki labdarúgóklubnak kínálták fel a lehetőséget, akik első hívásra el is fogadták azt. A torna azért így is nemzetközi maradt, hiszen a romániai Csanád rendben megérkezett a rendezvényre. A délelőtti csoportmérkőzések két helyszínen, Újszentivánon és Szőregen zajlottak, majd a közös szőregi ebédet követően a csapatok átvonultak a közeli katolikus temetőben, ahol megkoszorúzták Lakatos Árpád sírját, fölötte Lakatos Lajos mondott beszédet. Ezután kezdődtek a helyosztók Szőregen, melyek végén a hazai csapat diadalmaskodott a másik csoport győztese, a tápéi csapat felett büntetőpárbajban. A 3. helyet a tiszaszigetiek szerezték meg, miután 7-0-ra lehengerelték határon túli ellenfelüket. Külön díjazták a legjobbakat, a jutalmakat Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő, Tóth Tibor, a Szőregi RSE elnöke, illetve Vashegyi Attila szőregi főszurkoló adták át. A tornát végül egy nagy, közös vacsora zárta.

X. ifj. Lakatos Árpád Nemzetközi Emléktorna:

Az újszentiváni csoport eredményei: Újszentiván – Tiszasziget 1-2 Újszentiván – Tápé 0-5 Tápé – Tiszasziget 1-1 (tizenegyesekkel 3-2) A szőregi csoport eredményei: Deszk – Csanád 1-3 Csanád – Szőreg 2-6 Szőreg – Deszk 3-2 Helyosztók:Az 5. helyért: Deszk – Újszentiván 7-2 A 3. helyért: Tiszasziget – Csanád 7-0 Döntő: Szőreg – Tápé 0-0 (tizenegyesekkel 3-1) Végeredmény: 1. Szőreg 2. Tápé 3. Tiszasziget 4. Csanád 5. Deszk 6. Újszentiván Legjobb kapus: Csaban Gyorgye (Csanád) Legjobb játékos: Tóth Tamás (Szőreg) Gólkirály: Gallai Gábor (Deszk) Legjobb szőregi játékos: Sajtos Zoltán Játékvezetők: Kovács István, Zab Sándor, Király Szilveszter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.