Rendeződni látszik a női kosárcsapat ügye

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Minősítő Bizottsága jogilag rendben találta a szegedi női kosárlabdacsapat nevezését, a gazdasági és szakmai hátteret még vizsgálják.

“Kedden megkaptuk a szövetségtől az értesítést, miszerint az A csoportos feltételeknek megfelelt a csapat, és a Minősítő Bizottság elfogadta nevezésünket” – közölte a hírt Domokos Mihály ügyvezető. “Tovább dolgozunk azon, hogy gazdaságilag stabilizáljuk helyzetünket, és költségvetésileg megteremtődjön az A csoportos indulás biztos anyagi háttere. Nagyon bízom benne, hogy jövő hétre rendeződik az ügyünk, a szövetség is elvárja tőlünk, hogy augusztus 15-ig fejtsük ki szándékunkat, melyik bajnokságban kívánunk indulni. Legvégső esetben marad a B csoport” – tette hozzá.

“Jogilag rendben van a csapat nevezése, ami kérdéses még, az a szakmai és gazdasági teljesítőképesség” – mondta el megkeresésünkre Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára. “A nevezés tehát érvényes, a csapat indulhat az NB I/A-ban, azonban még szeretnénk meggyőződni, hogy szakmai és gazdasági szempontból tudja-e a klub vállalni azt a színvonalat, ami az A csoporthoz szükséges, vagyis rendelkezésre áll-e megfelelő játékosállomány és elegendő pénz. Szeretnénk ezt az ügyet jövő hét elején lerendezni” – fejtette ki a főtitkár.

A hét folyamán már beszámoltunk róla, hogy a korábbi távozók – Laczi Edit, Olena Zserzserunova, Marina Szazonenko, Iva Roglics és Rasheed Rita – után előbb a center Farkasinszki Orsolya, majd az irányító Laklóth Anna is elszerződött Szegedről, előbbi az A csoportos újonc Diósgyőrben, utóbbi a teljesen átalakult és klasszisok hadával erősítő Győrben folytatja.

Előző sztori

Minden idők legnagyobb havi utasforgalma a Liszt Ferenc repülőtéren

Következő sztori

Búvárúszás: újabb orosz aranyérmek nyílt vízen