Meleg, napos idő lesz a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ország nagy részén meleg, nyárias idő lesz a hétvégén. Szombaton időnként megerősödhet a szél, de továbbra is a napsütés lesz a jellemző, az ünnepi szabadtéri programokat csak néhol zavarhatja meg kisebb záporeső.

Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek csütörtökön kifejtette: eleinte döntően anticiklon alakítja időjárásunkat, így túlnyomóan napos száraz idő várható. Pénteken a hajnali 13-19 fokról délutánra 30-34 fokig melegszik fel a levegő, vagyis országszerte kánikulára lehet számítani.
A késő délutáni, esti órákban viszont észak-nyugat felől gyenge hidegfront közelíti meg a Kárpát-medencét. Ennek hatására, a hétvégre nagyjából 4-5 fokkal felfrissül majd a levegő, de az ország nagy részén továbbra is meleg nyári idő lesz. Szombaton napközben 26-31, vasárnap 25-29 Celsius-fokra lehet számítani – mondta a meteorológus.
Jenki Szilvia kifejtette: szombaton sokfelé megélénkül, időnként megerősödik az észak-nyugatira forduló szél, elérheti az óránkénti 55 kilométeres sebességet. Az előrejelzés szerint szombaton és vasárnap zivatarok kialakulásának kicsi a valószínűsége, viharos széllökésekre esetleg ezek térségében lehet számítani. Főként a nyugati, illetve az észak-keleti megyékben itt-ott előfordulhat záporeső, zivatar.
A jövő héten visszatér a kánikula, túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. A frontok elkerülik térségünket – tette hozzá a meteorológus.

Default thumbnail
Előző sztori

Debütál a Szent István-napi kenyér

Default thumbnail
Következő sztori

Ki? Honnan? Hová? – játékosvándorlás a megye II-ben + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek