Közélet

Már szabad az út a női klinikához + FOTÓK

Már szabad az út a női klinikához + FOTÓK

2011. augusztus 23., kedd
Már szabad az út a női klinikához + FOTÓK
A tervek szerint halad a Semmelweis utcai útfelújítás, a hét elején az első járdaszakaszt már használatba is vehették a járókelők: a női klinikáig díszköveken lehet közlekedni. A beruházó szerint a terület teljes, decemberi átadása tartható. A Biopolisz projekt második szakaszaként, mintegy 260 millió forintból újítják meg a belváros klinikai részén a közterületeket. Korábban a 8-as troli útvonala újult meg a Semmelweis–Markovits utca között, ahol az úttest teljes felújítása mellett a közműveket is kicserélték, gondoskodva ezzel az épülő új klinikai tömb többletigényéről is. Akkor a Markovits utcán túl a Liliom utcáig és a Bánomkert sorig csak a közművek cseréjére került sor, amikor is az útburkolat egy könnyített, ideiglenes felülettel lett ellátva. A mostani szakaszban már a járdák és a zöldterületek felújítása, átalakítása, rendbetétele a feladat.

Szaporodó dísztéglák

Most a Tisza Lajos körút és a Markovits utca között a kétoldali járdák és a zöldfelület újul meg, ezt követően pedig a Markovitstól a Liliom utcáig történik meg a faltól-falig rekonstrukció. A harmadik ütemben a Liliom utcától a Bánomkert soron egészen az Oldal utcáig folyik majd a felújítás. A női klinika oldalán a járda már szinte teljesen megújult, folyamatos a térkövezés. A következő lépésként a szemközti oldal díszburkolat-cseréjét hajtják majd végre. Hétfőn a Szeged Pólus Kft. szakemberei is megtekintették a helyszínt, s információink szerint mindent rendben találtak, az ütemterv szerint haladnak a munkálatok. Bízunk benne, hogy továbbra is fennakadás nélkül folyik majd a felújítás a klinikák között. A parkolási rendről és az építkezés részleteiről előző cikkünkben olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.