Sport

Labdarúgás: sikeres Volán-főpróba a kupacsata előtt + FOTÓK

Labdarúgás: sikeres Volán-főpróba a kupacsata előtt + FOTÓK

2011. augusztus 11., csütörtök
Labdarúgás: sikeres Volán-főpróba a kupacsata előtt + FOTÓK
A Temesgyarmat után a Kiskundorozsmát is megverték a Buchholcz-legények, akikre szombaton kőkemény feladat vár az NB II-es Orosháza FC ellen. Két felkészülési találkozót is iktatott a programba a Tisza Volán SC Szeged szakmai stábja a szombati tétmérkőzés előtt. A kék-feketék szerdán a román III. ligás Temesgyarmatot győzték le 3-1-re, csütörtökön este pedig a Csongrád megyei I. osztályban szereplő Kiskundorozsmai ESK-t látták vendégül a Felső Tisza parton. Hazai oldalon ezúttal azok a futballisták kaptak lehetőséget, akik az eddig meccseken kicsit kevesebbet játszottak, illetve akik az Orosháza ellen várhatóan nem lesznek főszereplők. Ők harcos játékkal hálálták meg mesterük bizalmát. Kériék végül 1-0-s félidőt követően 2-1-re verték a Dorozsmát. Különösen érdekes lehetett ez az összecsapás Mórocz Zsolt számára, aki éveken keresztül viselte a szegediek kapitányi karszalagját. Ő idén nyáron döntött úgy, hogy alacsonyabb osztályban (a mostani vendéggárdában) folytatja, azaz korábbi társaival nézett farkasszemet. Ami a vendéglátókat illeti, különböző okok miatt több labdarúgót kényszerült nélkülözni Buchholcz Gábor vezetőedző. A műtéten átesett Vágó Leventén kívül Beretka Péter (vádlisérülés), Lajkó Ádám (bokasérülés) és Kormányos Kolos (tüszős mandulagyulladás) sem állhatott rendelkezésre. A Tisza Volán SC Szeged labdarúgói nem sokat pihenhetnek, mert szombaton 17 órakor már indul is a következő meccs. A magyar kupa országos főtáblájának 2. fordulójában az NB II-es Orosháza FC-t fogadják a Tisza-partiak. (Részletes beharangozónkat pénteken reggel olvashatják.) Ugyancsak csütörtöki - pozitív - hír a klub háza tájáról, hogy az NB III Alföld csoport csapatainak értekezletén a Volán labdarúgó-szakosztályának vezetőjét, Halkó Pált újabb egy esztendőre a csoport együtteseinek szövetségi képviselőjévé választották.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged - Kiskundorozsmai ESK 2-1 (1-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion. Volán: Hegedűs - Pénzváltó, Dargó, Farkas M., László (Mohácsi L.) - Dedovics (Nagy P.), Huszár, Boldizsár, Csányi - Veréb, Kéri. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Gólszerzők: Csányi, Farkas, illetve Takács G. Buchholcz Gábor: "Ezúttal azokat igyekeztem harcba küldeni, akik várhatóan kevés lehetőséget kapnak majd az Orosháza ellen, vagy egyáltalán nem lépnek pályára. Nekik is szükségük van a meccsekre, igyekszünk is ezt megoldani. A harcossággal elégedett voltam, de ahogy fejben elfáradtunk, a játékunk is gyengébb lett."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.