Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: otthon is kikapott a HFC

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az 1. fordulóbeli üllői vereség után hazai pályán is kikapott a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgócsapata az NB III Alföld csoportjának hétvégi mérkőzésén.

Gyászszünettel kezdődött a Hódmezővásárhelyi FC első őszi hazai találkozója. A városi stadion mintegy 250 nézője a vásárhelyiek egykori főrendezőjére, a nyáron elhunyt Kardos Lászlóra és a tragikus autóbalesetben életét vesztő egyik utánpótláskorú játékos édesapjára, Légrádi Andrásra emlékeztek.

A találkozó előtt a nézőtéren több ismert arcot lehetett felfedezni. Megtekintette a mérkőzést a vásárhelyiek elmúlt idényének két gólvágója, a jelenleg már a Paks NB II-es gárdáját erősítő Bata Csongor és a Tisza Volánba igazolt Rácz Dezső is. Az előző bajnokságban ketten együtt 21 találatot jegyeztek, közel felét a HFC összes góljainak. A Pilis Sport elleni találkozón érződött is a gólerős támadók hiánya, bár tény, hogy Kandó Róbert három középpályására, a sérült Domonkosra és Potlokára, valamint az egy mérkőzéses eltiltását töltő Kökényre sem számíthatott.

Tapogatózó játékkal telt el az első negyedóra. A nagy melegben a rutinos vendégek nem kockáztattak, míg a hazaiak nem tudtak semmit kezdeni a pilisiek fegyelmezett játéka ellen. Az első említésre méltó eseményt a 18. perc hozta, ekkor Koller 25 méteres szabadrúgását védte Kovács. Felbátorodtak a vendégek, előbb Tóvizi lövését Sipos a kapu előterében mentette, majd Nagy Gábor lőtt jó helyzetben mellé. Jellemző a vásárhelyiek gyenge teljesítményére, hogy 45 perc alatt kapura veszélyes akciót képtelenek voltak vezetni.

Fordulás után a mérkőzés legnagyobb helyzetét viszont a hazaiak hagyták ki, az 51. percben Konc Adrián beadását Piti 8 méterről óriási helyzetben fölé fejelte. Tíz perc múlva jött a büntetés, Hegybányai kapott labdát a jobb oldalon, Marton lemaradt, Bárkányi pedig nem keresztezett időben, így a pilisi játékos zavartalanul adhatott be. Az éles beadásba Kovács kapus csak beleütni tudott és az érkező Tóvizi közelről lőtt a vásárhelyi kapuba, 0-1.

A 77. percben Kollár 25 méteres szabadrúgását Kovács a felső kapufa segítségével hárította. A találkozó hajrájában nagy erővel támadott a HFC, a legnagyobb helyzet a 90. percben Major előtt adódott, aki Sipos beívelése után centiméterekkel maradt le a labdáról.

A HFC az elmúlt bajnokságot ősszel is tavasszal is három vereséggel kezdte, míg a jelenlegi küzdelemsorozatban két mérkőzés után még pont nélkül áll. A vásárhelyiek legutóbb május 21-én nyertek bajnoki találkozót éppen a hétvégi ellenfelük, a Kecskemét II. ellen. A hétvégén ismét hazai környezetben játszhatnak a Kandó-tanítványok, de a Kecskemét II. csapata sem ígérkezik könnyű falatnak figyelembe véve, hogy a válogatott találkozó miatt az NB I-ben nem is lesz forduló.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 2. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC – Pilis Sport 0-1 (0-0)
Hódmezővásárhely, 250 néző. Vezette: Barta T.
HFC: Kovács K. – Huszár, Sipos, Bárkányi, Marton – Antal (Mátó) – Konc A., Juhász I. S. (Major L.), Varga M, – Piti, Nuszpán. Vezetőedző: Kandó Róbert.
Pilis Sport: Szabó G. – Czuczi (Nagy G.), Kollár, Koller, Filó – Kiss J., Fekete (Szimcsák), Gallé, Tóvizi – Hegybányai, Máté (Lovas). Vezetőedző: Rubold Péter.
Gólszerző: Tóvizi.

Kandó Róbert: “Sajnos a mérkőzéslabdát elhíbáztuk és a labdarúgás ilyen, azonnal büntet. A játék összképe alapján nem érdemeltünk vereséget.”

Rubold Péter: “Győzelmünket főleg higgadtságunknak köszönhetjük.”

Hírzóna

Elkezdődött a szegedi atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A tervek szerint az év végére el is készülhet a létesítmény.

Tovább olvasom

Sport

Kihagyhatja a későbbre halasztott olimpiát Márton Anita

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Férjével családalapítást terveznek.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A film hétperces, 2D-s animációs technikával készült.

Tovább olvasom

Aktuál