Kiss Zsolt szerint gyorsan túl lesz a nehezén a Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatával Kiss Zsolt is megkezdte a felkészülést az NB I/A küzdelmeire, akivel többek között a nehéz bajnoki rajtról is beszélgettünk az első edzés előtt.
– Korábban sérüléssel bajlódott. Sikerült felépülni?

– Köszönöm szépen, nagyon jó úton haladok, gyakorlatilag két hét kivételével, amíg nászúton voltunk párommal, végigdolgoztam a nyarat. Lekopogom, egyelőre semmi fájdalmam sincs, de tisztában vagyok vele, hogy más egy csapatedzés, ahol igénybe van véve a láb, de nagyon optimista vagyok.

– A felkészülésbe azért már aktívan be tud kapcsolódni?

– Így van, az előző szezon utolsó másfél hónapjában már rendesen edzettem a csapattal. Persze, nehéz visszarázódni, főleg egy komolyabb sérülés után, de mindig itt voltam minden edzésen. Remélem nem fog sérülés hátráltatni a továbbiakban sem engem, sem bármelyik csapattársamat.

– Elég nehéz sorozattal kezdenek, az első négy fordulóban a dobogó első három helyezettjével játszik a Szedeák, és a debreceni kirándulás sem tűnik sétagaloppnak…

– Az újoncok és a hátsó régióban végző csapatok mindig így kezdenek, az előzőleg az élmezőnyben végzőkkel játsszák első meccseiket. Érdekes, hogy megint épp Pakson kezdünk, egyrészt nagyon nehéz, mert az ASE nagyon jó csapat, most is tudtak erősíteni, számomra pedig egy külön meccs lesz, a csapatban töltött hét évem után. Utánuk jön az Albacomp és a Debrecen után a Szolnok – aki jártas a kosárlabdában az tudja, hogy ez egy nagyon nehéz széria, de előbb-utóbb úgyis kellene velük játszani, most az elején túl leszünk rajtuk, aztán koncentrálhatunk a „könnyebb” ellenfelekre. Szerintem nem kell tartani attól, hogy ellenük játsszuk az első bajnokijainkat, lesznek majd olyan meccsek amiket meg kell nyerni, számunkra nyilván nem ezek azok.

– Még el sem kezdődött a bajnokság, értelemszerűen nagyon messze még a vége, nehéz még tervezni, de milyen szerepléssel lenne elégedett?

– Most még nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, hiszen még várunk, lehet, hogy lesz két külföldi játékosunk, ráadásul az ellenfeleket sem ismerjük, hiszen a legtöbb csapatnál történtek változások. Annyi talán világosan látszik, hogy melyik három, esetleg négy csapat fog elől végezni: Szolnok, Paks, Körmend, Albacomp – véleményem szerint ebben a sorrendben, de nagyon sok múlik azon, milyen légiósokkal operálnak a csapatok.

Default thumbnail
Előző sztori

Utazás: szoknyás férfiak és egy pohár whiskey

Default thumbnail
Következő sztori

A sztrájkjog korlátozása hátráltatja a gazdasági fejlődést

Legutóbbi hasonló cikkek