Egyetem

Kevesebb tanár és iskolás kezdi a tanévet

Kevesebb tanár és iskolás kezdi a tanévet

2011. augusztus 8., hétfő
Kevesebb tanár és iskolás kezdi a tanévet

A tavalyinál közel 2220 pedagógussal és 24 ezer gyerekkel kevesebb kezdi meg az új tanévet szeptemberben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztályának adatai szerint, melyet a Magyar Nemzet ismertetett.

A végleges adatokat október 15-éig kell közölniük az intézményeknek a hozzájuk járó gyerekek és az alkalmazott pedagógusok létszámáról, ám a minisztérium már elkészítette a következő tanévre vonatkozó létszámbecslést. Arányaiban a gimnazisták és a szakközépiskolások száma csappan meg a legjelentősebben; előbbiek közel 7000, utóbbiak több mint 7500 fővel lesznek kevesebben. A minisztériumban feldolgozott adatok alapján eddig mindössze egyetlen intézmény jogutód nélküli megszűnése biztos. A lap ezzel összefüggésben emlékeztet arra, hogy egy törvénymódosítás megkönnyítette, hogy a súlyos pénzügyi nehézségekkel küzdő önkormányzatok úgy mentsék meg iskolájukat a csődtől, hogy egyházi fenntartásba adják át azokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.