Gazdaság

Gyengén szerepelt az OTP a tőzsdén

Gyengén szerepelt az OTP a tőzsdén

2011. augusztus 18., csütörtök
Gyengén szerepelt az OTP a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 527,37 pontos, 2,83 százalékos csökkenéssel, 18.103,60 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 16,4 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest: az OTP, a Mol és a Magyar Telekom papírjai gyengültek, a Richter árfolyama nem változott, az Egisé erősödött.

Varga Zoltá

n, a QUAESTOR Zrt. elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy kiújultak a recessziótól való félelmek a pénzpiacokon, és ismét intenzív eladási nyomás alá kerültek a tőzsdék. A fontosabb európai indexek 3-6 százalékot estek, természetesen a hazai részvények is hatalmasat buktak - tette hozzá. Rámutatott: mivel általánosan a pénzügyi szektort büntették a befektetők, itthon is az OTP szerepelt a leggyengébben. Sajnos úgy tűnik, az elmúlt napok óvatos emelkedési szakaszai csak megállót jelentettek az esésben, és akár hosszabb távra is be kell rendezkedni a medvepiacra” - emelte ki azzal, hogy a forint is jelentősen gyengült, míg a biztonságosnak tartott devizák, a svájci frank, a dollár, és a japán jen, erősödtek a nap folyamán.

Miró József

az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője kiemelte: a budapesti tőzsde reggel a negatív tartományban nyitott, majd az index némi kapaszkodás után jelentősen megzuhant, azt követően, hogy a világ tőzsdéi jelentős mínuszokat produkáltak, és megjelentek az amerikai makroadatok. Végül a nap végére valamelyest stabilizálódott az index. Az elemző úgy fogalmazott: a csütörtököt kisebb fluktuációkkal napon belüli csökkenő trend jellemezte. Jelezte: amíg a reálgazdaságokban nem látni a fordulatot, addig a részvénypiacokon sem lehet jelentős változásra számítani. A Mol 505 forinttal, 2,94 százalékkal 16.700 forintra csökkent, 2,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 290 forinttal, 6,79 százalékkal 3.980 forintra esett, forgalmuk 10,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,59 százalékkal 506 forintra gyengült, forgalma 754,0 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama nem változott 35.800 forintot ért, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 233,2 millió forintos forgalom mellett 200 forinttal, 1,29 százalékkal 15.700 forintra erősödött. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.501,72 ponton zárt csütörtökön, ez 13,94 pontos, 0,92 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.