Sport

Dorozsmán játszhatja hazai találkozóit a Szeged 2011

Dorozsmán játszhatja hazai találkozóit a Szeged 2011

2011. augusztus 19., péntek
Dorozsmán játszhatja hazai találkozóit a Szeged 2011

A Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t arra kérte a sportbizottság, hogy a dorozsmai pályán legkésőbb szeptember 15-ig végezze el azokat a minimális beruházásokat, melyek lehetővé teszik, hogy a Szeged 2011 NB II-es csapata másodosztályú mérkőzéseit ott játszhassa.

A sportbizottság rendkívüli ülésén közel egyórás vita után fogalmazta meg kérését, s fogadta azt el egyhangúlag péntek délelőtt.

Nógrádi Tibor,

a bizottság fideszes tagja vázolta az ülés elején a problémát. A szegedi pályalehetőségek siralmasak – hangzott el. „Az Etelka sori stadion jelen állapotában teljesen alkalmatlan NB II-es meccsek rendezésére, ahogy a SZVSE-pályára is súlyos tízmilliókat kellene költeni, a Dózsa-pálya pedig nem rendelkezik semmilyen hatósági engedéllyel, nem is labdarúgópálya a státusza. Egyedül a szegedi önkormányzat tulajdonában lévő dorozsmai létesítményt lehet rövid időn belül a becslések szerint 8-10 millió forint körüli összegből NB II-es meccsek rendezésére alkalmas pályává alakítani” – vázolta a lehetőségeket a képviselő.

Ki fizesse az átalakításokat?

Ezután hosszas vita bontakozott ki a testületi tagok között, főként a beruházás forrásának az előteremtésével kapcsolatban. Abban minden jelen lévő tag egyetértett, hogy a hazai mérkőzések lejátszására Szegeden kell keresni lehetőséget, és rövid távon csak a dorozsmai létesítmény lehet a reális megoldás. A pályát fenntartó önkormányzati cég, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója,

Károlyfalvi Zsolt

ismertette, hogy még az előző vezetés mínuszos költségvetést tervezett, így igencsak szűkösek az anyagi forrásaik.

Szentgyörgyi Pál

, a bizottság MSZP-s elnöke szerint azonban egy milliárdos éves költségvetésű cégnek meg kell találnia azt a néhány milliót a büdzséjében, ami fedezi az átalakításokat. Több képviselő szerint ennek az összegnek a visszapótlására a következő közgyűlésen lehet majd keresni megoldásokat. Az ülésen részt vevő

Hüvös László

tanácsnok és

Keresztúri Farkas Csaba

jobbikos képviselő is emlékeztetett arra, hogy

Botka László

polgármester garanciát vállalt, támogatja az NB II-es csapatot, mikor azonban arról kapott értesítést, hogy a mérkőzések rendezésére jelenlegi állapotában minden városi pálya alkalmatlan, akkor kihátrált, mondván: nincs pénz átalakításokra. A vita derekán egyetértés alakult ki abban, hogy az ideális pályaigények helyett egyelőre az optimálisak felé kell törekedni, így a dorozsmai pályán el kell végezni azokat a minimális munkálatokat, amik lehetővé teszik egy másodosztályú mérkőzés megrendezését. Az ügy sarkalatos pontjának bizonyult a mobillelátó felállítása is (előzetes tárgyalások alapján a szabadtéri igazgatósága biztosítana e célra lelátót). Keresztúri többek között azt kifogásolta, hogy nincs konkrét terv a munkálatok és főleg az engedélyek beszerzésének idejére vonatkozóan. A képviselő, több bizottsági taggal egyetértve, azt is leszögezte, hogy a lelátó felépítésének és elbontásának költségeire keressenek más forrást.

Az első két hazai meccs idegenben

Végül a bizottság egy kérelmet fogalmazott meg, amelyben arra kéri az önkormányzati céget, hogy szeptember 15-ig végezze el azokat a beruházásokat, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy NB II-es mérkőzést rendezhessenek a dorozsmai pályán. „Minden politikai erő azt hangsúlyozza, hogy kell Szegednek NB II-es foci, de amint ezért áldozatot kellene hozni, többen kihátrálnak. A szegedi labdarúgás ezeket a magyar ugarra jellemző viszonyokat ki fogja nőni” – nyilatkozta portálunknak Nógrádi Tibor az ülést követően. Jelen állás szerint tehát a Szeged 2011 soron következő két hazai mérkőzésének a pályaválasztói jogát kell elcserélje, így a Mezőkövesd és az Újpest II. elleni találkozókat is idegenben játsszák majd Kolozsváriék, de a szeptember 17-i, Kazincbarcika elleni csatát Szegeden szurkolhatja végig a közönség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.