Búvárúszás: Kanyó Dénes világcsúccsal nyert 400-on (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Muréna Szegedi UBK versenyzője, Kanyó Dénes világcsúccsal nyert 400 méteres búvárúszásban. A szegedi búvárúszót előbb diszkvalifikálták, majd óvás után jóváhagyták eredményét.

A hétfő délelőtti selejtezők során Vilhelm Szilárd és Kanyó Dénes (Muréna Szegedi UBK) is futamgyőztesként jutott be a szám fináléjába, ahol aztán utóbbi 2.42,90-es világcsúccsal nyert. A versenybírák azonban előbb diszkvalifikálták a szegedi versenyzőt a medence szabálytalan elhagyása miatt, majd a magyar küldöttség óvásának helyet adva végül mégis jóvá hagyták az eredményt. Vilhelm Szilárd 5. helyen végzett.
A férfi 100 méter uszonyos gyorsúszás selejtezőjéből Balog Gábor a 7. legjobb idővel jutott tovább, Keresztes Mátyás 9. lett. A délutáni döntőben Balogh az 5. helyen ért célba.
Női 100 méteres búvárúszásban Nagy Dorottya tizenharmadikként, Kovács Zsófia pedig tizenhatodikként fejezte be az előfutamot. Nem volt magyar döntős a férfi 100 méteres uszonyos úszásban sem: Kövy Bence 19., Danyi Gábor 27. lett.
Az előző napi aranyvasárnap – Senánszky Petra aranyat, Kanyó Dénes ezüstöt, Vilhelm Szilárd, Szenes Mátyás és Stier Lilla pedig egy-egy bronzérmet szerzett – után tehát hétfőn is érmet, méghozzá Kanyó Dénes aranyát ünnepelhette a vásárhelyi közönség. A magyar küldöttség jelenleg összesen 2 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzéremmel büszkélkedhet.

Default thumbnail
Előző sztori

Jövőre a gyermekpszichiátriát is hiányszakmává nyilváníthatják

Default thumbnail
Következő sztori

Országossá szélesedett a „matricahadjárat"

Legutóbbi hasonló cikkek