Közélet

Az MSZP-ben szigorítják a párttagságot

Az MSZP-ben szigorítják a párttagságot

2011. augusztus 19., péntek
Az MSZP-ben szigorítják a párttagságot

Rendszerszinten iktatnák ki a párttagsággal való manipulálást az MSZP készülő alapszabályában, a beléptetést többlépcsős rendszerré formálnák, s az új alapszabályban háromféle státus lehet: a párttag, a regisztrált aktivista és a szimpatizáns - írta a Népszabadság pénteken.

A lapnak

Harangozó Tamás

, a kongresszusi alapszabály-szerkesztő bizottság vezetője elmondta: a tervek szerint a területi szinteken jobban bevonják majd a tagságot a döntéshozatalokba. Párttag csak az lehet majd, aki előtte fél évig regisztrált aktivista volt. A regisztrált aktivisták a döntéshozatalokba beleszólhatnak, de személyi döntésekben a hivatalos párttagságig nincs szavazati joguk. Az MSZP jelenlegi alapszabálya szerint a belépéshez elég kitölteni a vonatkozó nyilatkozatot, megszerezni hét, legalább kétéves tagsági viszonnyal bíró párttag ajánlását, majd a felvételt elnyerni a helyi szervezet taggyűlésének döntése alapján - írta a Népszabadság. Harangozó Tamás a lapnak hangsúlyozta, hogy az új alapszabály nem változtat majd az MSZP demokratikus szervezeti felépítésén, az alulról felfelé építkező struktúrán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.