Az MSZP-ben szigorítják a párttagságot

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendszerszinten iktatnák ki a párttagsággal való manipulálást az MSZP készülő alapszabályában, a beléptetést többlépcsős rendszerré formálnák, s az új alapszabályban háromféle státus lehet: a párttag, a regisztrált aktivista és a szimpatizáns – írta a Népszabadság pénteken.

A lapnak Harangozó Tamás, a kongresszusi alapszabály-szerkesztő bizottság vezetője elmondta: a tervek szerint a területi szinteken jobban bevonják majd a tagságot a döntéshozatalokba.
Párttag csak az lehet majd, aki előtte fél évig regisztrált aktivista volt. A regisztrált aktivisták a döntéshozatalokba beleszólhatnak, de személyi döntésekben a hivatalos párttagságig nincs szavazati joguk. Az MSZP jelenlegi alapszabálya szerint a belépéshez elég kitölteni a vonatkozó nyilatkozatot, megszerezni hét, legalább kétéves tagsági viszonnyal bíró párttag ajánlását, majd a felvételt elnyerni a helyi szervezet taggyűlésének döntése alapján – írta a Népszabadság.
Harangozó Tamás a lapnak hangsúlyozta, hogy az új alapszabály nem változtat majd az MSZP demokratikus szervezeti felépítésén, az alulról felfelé építkező struktúrán.

Default thumbnail
Előző sztori

Magyarokat fenyegető levelet kapott a vajdasági református egyház

Default thumbnail
Következő sztori

Kihelyezték a magyar helységnévtáblákat Párkányban

Legutóbbi hasonló cikkek