Atlétika: Márton Anita nem jutott tovább a vb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 110 m gátas Baji Balázs az előfutamból, a súlylökő Márton Anita pedig a selejtezőből nem jutott tovább a dél-koreai atlétikai világbajnokság vasárnapi versenynapján.

Baji, aki egy hete, a kínai Sencsenben (Shenzhen) hatodik volt az Universiadén, ezúttal az akkori elődöntős 13.64 mp-es és döntős 13.71-es eredményétől is elmaradt, előfutamában utolsó, azaz nyolcadik helyezettként 14.06-ot ért el, ezzel befejezte szereplését. “Csalódott vagyok. Itt, ha nem is a továbbjutás nézett ki, de egy jobb idő mindenképpen” – kezdte értékelését a magyar szövetség MTI-nek küldött beszámolója szerint. “Nem voltam rossz formában, habár pihentnek sem mondhatom magam, hiszen Sencsenben mégiscsak három futás volt. Ezzel együtt jobbat vártam magamtól. Nem tudtam odaérni a gátakhoz, nem volt sebességem. Volt már ilyen korai futásom, amit jól megcsináltam, most tompa voltam. Folyamatosan sodortam a gátakat. Az Universiade jól sikerült, ott fejben nagyon erős voltam. Ez a mai futás bosszant.”

A Békéscsabán versenyző, de szegedi születésű Márton Anita ugyancsak ott volt az Universiadén, amelyen 17,01 méterrel hetedik lett. Most a B csoportban szerepelt, a viadal honlapja szerint 17,04-et dobott, ezzel 11. lett a mezőnynek ebben a felében. A selejtezős szint 18,65 m volt. “Másodikra mindenképpen érvényeset akartam lökni, mert az elsőt elvették. Aztán csak egy kísérletem maradt, az lett most a legjobb” – nyilatkozott a selejtező után. “A körülmények nem voltak rosszak, jól is aludtam előtte. Sajnálom, hogy ez az évem ilyen. Annak ellenére, hogy így sikerült, amit kellett, megcsináltam. Nem fizikális problémák vannak, ez egyértelmű. Úgy gondolom, hogy ebből jövőre előre lehet lépni. Pozitívan állok ehhez a helyzethez, ebből csak építkezni lehet.”

A nap során később Kazi Tamás szerepel majd a magyarok közül. A 800-as futó a szám elődöntőjében lesz érdekelt, a háromból a második futamban áll rajthoz, közép-európai idő szerint 13.09-kor.

Default thumbnail
Előző sztori

Sétálással tölthetjük a jövő telefonját

Default thumbnail
Következő sztori

SZIN 4. nap – telt ház

Legutóbbi hasonló cikkek