Közélet

Minden idők legnagyobb havi utasforgalma a Liszt Ferenc repülőtéren

Minden idők legnagyobb havi utasforgalma a Liszt Ferenc repülőtéren

2011. augusztus 5., péntek
Minden idők legnagyobb havi utasforgalma a Liszt Ferenc repülőtéren

Közel egymillió utas fordult meg júliusban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, s ezzel minden idők legnagyobb havi utasforgalmát érte el - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

A repülőtéren júliusban megfordult 950 ezer 396 utas 10 százalék fölötti éves bővülést jelent. Az első hét havi számok is 7,3 százalékos éves növekedést mutatnak. Az MTI-hez eljuttatott közleményben a társaság megjegyzi, hogy a pénzügyi válság kitörése óta - az előző hónapot kivéve - nem volt példa arra, hogy kilencszázezernél több utast kezeljenek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Budapestről induló repülőgépek ülőhely-kihasználtsága, a load factor átlagosan közel 80 százalék volt. Júliusban a repülőgépmozgások száma is emelkedett, éves összehasonlításban 5,9 százalékkal, ami - a Budapest Airport közlése szerint - megalapozza a társaság reményét, hogy az idei minden idők legerősebb éve lesz. Változatlanul a legnépszerűbb célállomás Budapestről London. Oda a repülőtér utasainak több mint 10 százaléka utazik és számuk egy év alatt 20 százalékkal emelkedett. A ranglistán a második Párizs, majd Frankfurt és Amszterdam következik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.