14 ezer diák utazhat külhoni kirándulásra

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A következő tanévben 14 ezer diák és 1500 pedagógus juthat el Erdélybe, Kárpátaljára, Délvidékre vagy a Felvidékre a Határtalanul! program keretében – tette közzé a projekt pályázati eredményeit honlapján az Apáczai Közalapítvány.

A diákok és tanáraik 191 magyarországi település 351 iskolájából látogathatnak a környező országok magyarlakta területeire. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. bizottsága a Tanulmányi kirándulások magyarlakta területekre című pályázatra 325 millió 773 ezer forint, az Együttműködések magyar szakképző iskolák között című pályázatra pedig 120 millió 469 ezer forint vissza nem térítendő támogatást állapított meg. A Határtalanul! program a nyertes iskolai csoportok számára teljes egészében finanszírozza az utazás és a szállás költségeit.

A diákok tanulmányaikhoz kapcsolódó „programelemeket” teljesítenek, esetenként külhoni magyar diákokkal közös szakmai tevékenységeket végeznek – írták a honlapon.

A Határtalanul! program részeként az új tanévben 1340 külhoni magyar diák és tanár érkezhet Magyarországra. Csete Örs, a programot koordináló Apáczai Közalapítvány igazgatója az MTI-vel korábban azt közölte, hogy hatszáznál is több pályázat érkezett a Határtalanul! iskolai kirándulási program 2011-es felhívásaira. A legkedveltebb célterület a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is Erdély.

Előző sztori

Rejtély marad a Malina Hedvig-ügy?

Következő sztori

Műsorújság: a Telin TV csütörtöki műsora