Közélet

Vasárnaptól újra NB I-es futballmeccsek a Magyar Televízióban

Vasárnaptól újra NB I-es futballmeccsek a Magyar Televízióban

2011. július 13., szerda
Vasárnaptól újra NB I-es futballmeccsek a Magyar Televízióban

Közel nyolc év szünet után visszakerülnek a Magyar Televízió képernyőjére a labdarúgó NB I mérkőzései. Az m1 minden vasárnap egy találkozót élőben sugároz.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az OTP Bank Liga összecsapásait eddig is sugárzó Sport TV és az MTV között hosszútávú megállapodás jött létre, s a Sport TV változatlanul fordulónként négy, az MTV pedig egy meccset sugároz élőben.

Riskó Géza

, az MTVA sportfőszerkesztője bejelentette, hogy a Magyar Rádió pénteken, szombaton és vasárnap élőben tudósít az élvonalbeli találkozókról. "A közszolgálati média szeretne abban segíteni, hogy minél többen lássák a jó színvonalú, közönségszórakoztató magyar mérkőzéseket, s reményeink szerint ezzel a sportág népszerűsítéséhez is hozzájárulunk" - mondta Riskó, hozzátéve, hogy vasárnaponként 15 órától 18 óráig tart majd a műsor, a találkozókat 16 órától közvetítik.

Csányi Sándor

, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke úgy fogalmazott, biztos abban, hogy a hétvégén rajtoló szezonban izgalmas, szórakoztató összecsapásokat láthatnak majd a szurkolók, s a frissen feljutott Diósgyőr és Pécs növeli a bajnokság színvonalát. "Amikor az MLSZ új elnöksége megkezdte a munkáját, megfogalmazódott az a célkitűzés, hogy növelni kell az érdeklődést a hazai futball iránt" - mondta Csányi. - "A Magyar Televízió képernyőjén keresztül sokkal több háztartásba jutunk el, ez pedig mindenképpen növeli majd az NB I rangját."

Rákay Philip

, az m1 és az m2 intendánsa azt mondta, "a sport és a magyar futball nemzeti ügy, ami ha sikeres, akkor jó példával szolgál a fiatalok számára, és Magyarország külföldi megítélésében is jelentős szerepe van". Az OTP Bank Liga pénteken kezdődő 2011/12-es idényének első fordulójában a vasárnap 16 órakor kezdődő Budapest Honvéd-Győri ETO mérkőzést sugározza az m1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.