Tábordömping a vakáció alatt + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Egy kétéves pályázatot zárt le sikeresen a Százszorszép Gyermekház, mely keretében több mint 460 gyereket táboroztattak ingyenesen. Ahogy már beszámoltunk róla e pályázaton kívül is mintegy 100 különböző tábort ajánlanak a gyerekeknek és közel 180 programot a vakáció alatt.

Egy 2009-ben indult TÁMOP- pályázatot zárt le a közelmúltban sikeresen a Százszorszép Gyermekház. Orbán Hédi igazgató portálunknak elmondta, hogy a pályázat keretén belül 9-9 kompetenciafejlesztő tábort valósítottak meg, ilyen volt például a színjátszótábor, amelyen több mint 80 gyerek vehetett részt. „A két év alatt 460-nál több gyereket táboroztattunk és a 2 tanév során 7-7 kompetenciafejlesztő szakkörünkben több száz gyerek vett részt” – tette hozzá. Természetesen folyamatosan nézik a pályázati kiírásokat, szeretnék, hogy a gyerekeknek minél színesebb programokat tudjanak szervezni ingyenesen.

A Százszorszép Gyermekház szervezi az önkormányzati napközis táborokat is évek óta, ahol hetente mintegy 240 gyereknek ellátásról és kikapcsolódásáról gondoskodnak. Orbán Hédi elmondta, hogy már hetekkel ezelőtt betelt a létszám mindegyik turnusra. Bár a napközis táborokról sokaknak rossz emlékei lehetnek, az igazgató hangsúlyozta, hogy foglalkozásokat és kirándulásokat szerveznek a gyerekeknek, például színházi előadásokat is megtekintenek, illetve Szeged nevezetességeihez is ellátogatnak a táborozók.
A napközis tábor mellett szaktáborokba is várják a jelentkezőket, idén újdonságként például zeneterápiás, a lovag- és egyiptomi tábort is szerveztek. „A nagy érdeklődésű táboraink közül talán a csillagászatit és a sportmixet tudom említeni, ahol már nagyon hamar megtelt a létszám. Nagyon szeretik a gyerekek a divattervező tábort, ebből még az elkövetkező hetekre többet tudunk kínálni. Lesz “bagyatanya” táborunk kamasz lányoknak, ahol például fodrásszal, sminkessel, tánctanárral, illemtantanárral találkoznak és a divattervezéssel is megismerkedhetnek. Tudunk kínálni modern tánc tábort is, ezek mind kedvesek, népszerűek a gyerekek és szülők körében” – mondta el Orbán Hédi.
Hozzátette, a táborok maximum 15 ezer forintba kerülnek, a szervezők szerint ennyit még ki tudnak fizetni a szülők.

no images were found

Előző sztori

Kritika: A Másnaposok visszatérnek

Következő sztori

Elhunyt Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton elnöke