Sport

Szeged 2011: Bozóky hétfőn jelenti be a vezetőedzőt és a programot

Szeged 2011: Bozóky hétfőn jelenti be a vezetőedzőt és a programot

2011. július 7., csütörtök
Szeged 2011: Bozóky hétfőn jelenti be a vezetőedzőt és a programot

Az új NB II-es szegedi labdarúgócsapat első embere hétfőn szolgál konkrétumokkal a szakmai stábot illetően. A keret jövő héten alakulhat ki, ezt követően Gyulán edzőtáborozik majd az együttes.

Múlt kedden jelentették be hivatalosan, hogy

Szeged 2011 néven

újra lesz a csongrádi megyeszékhelynek NB II-es gárdája az őszi szezontól. Az új alakulat vezetője

Bozóky Imre

, a Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi elnöke lett, aki akkor úgy nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak,

szerethető csapat kialakítása

a legfőbb célja. Hogy mi történt az azóta eltelt másfél hétben, s melyek a következő napok legfontosabb feladatai, illetve tervei, arról csütörtökön délután szerkesztőségünkben számolt be. Mindenekelőtt arról tájékoztatott, hogy hamarosan lejár a találgatások ideje: hétfőn sajtótájékoztató keretében nevezik meg a Szeged 2011 vezetőedzőjét, illetve bemutatják a gárda címerét, színösszeállítását is. "A játékoskeretet az edző állítja össze a jövő hét folyamán, azt követően pedig legalább tíznapos edzőtáborba utazunk a gyulai akadémiára. Ott kezdődik el az érdemi szakmai munka. Úgy gondolom, az egy hónapos felkészülés - amire első tétmeccs előtt lehetőségünk nyílik - szükséges, de elegendő is lesz a társaság számára. Gyulát azért választottuk helyszínül, mert ott ideálisak számunkra a körülmények. A határ közelsége miatt akár erős román ellenfelekkel is vívhatunk felkészülési találkozót. Az ottani komplexum centerpályáján van világítás is, így akár este is dolgozhatunk, játszhatunk" - magyarázta Bozóky Imre.

"Olyan edzőt szeretnék, aki bizonyítani akar"

Milyen trénert képzel el a Szeged 2011 élén? - tettük föl a kérdést. "Jót!" - hangzott a rövid, velős válasz. "Kicsit bővebben fogalmazva olyan szakembert képzelek el a csapat mellett, aki bizonyítani akar, akit nem fertőzött még meg túlságosan a magyar futball, aki akarja, hogy eredményt érjen el, aki magát képezi, játékosait pedig tanítja" - hangzott a kiegészítés. Bozóky Imre leszögezte, a keret kialakítása majd teljes mértékben a mester feladata és kompetenciája lesz, ugyanakkor nyilvánvalóan az első merítési bázist a Makói FC, illetve a KITE-Szeged eddigi állománya, valamint a gyulai akadémia legtehetségesebb növendékei jelentik. Megtudtuk: folyamatosak az egyeztetések a Felső Tisza parti stadiont is kezelő Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel arról, hogy milyen ráfordítással lehet a létesítményt - az MLSZ infrastrukturális feltételeihez igazodva - ideiglenesen alkalmassá tenni NB II-es mérkőzések rendezésére. Ebben a kérdésben is a következő napokban, hetekben várhatóak fejlemények. Ami az

NB II-es csoportbeosztást

illeti, Bozóky amondó: akadnak erősebb és kevésbé izmosnak tűnő ellenfelek is Keleten. "Az NB I-esek fiókcsapatai - Újpest, Honvéd, Debrecen - esetében gyakorlatilag kiszámíthatatlan a játékerő, hiszen minden nagyban függ attól, mikorra sorsolnak velük össze bennünket. Egészen más összeállításban léphetnek ezek a gárdák pályára, ha például az adott hétvégén a válogatott fellépése miatt szünet van az elitben, vagy ha éppen egy napon kell szerepelnie a klub első és a második számú alakulatának."

Az első év az építkezés jegyében telik

Természetesen fontos lesz a helyezés is, véli Bozóky Imre, ugyanakkor az előttünk álló szezonban mindent annak rendel majd alá, hogy beálljon a rend a Szeged 2011 háza táján, kialakuljon a megfelelő szerkezet, játékosállomány, stabilizálódjon a rendszer. "A legfontosabb a klub és a rendszer felépítése, illetve kapcsolódási pontjainak megtalálása a gyulai akadémiához. Nem kergetünk túlzottan nagy álmokat, ám lehetőségeinkhez mérten a legjobb pozíciót szeretnék elérni a pontvadászatban" - fejtette ki. A szakember azt is megerősítette: az NB II-es Szeged 2011 utánpótláscsapatait (U13, U15, U17, U19) helyi, szegedi egyesületek adják majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.