Szeged 2011: Bozóky hétfőn jelenti be a vezetőedzőt és a programot

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az új NB II-es szegedi labdarúgócsapat első embere hétfőn szolgál konkrétumokkal a szakmai stábot illetően. A keret jövő héten alakulhat ki, ezt követően Gyulán edzőtáborozik majd az együttes.

Múlt kedden jelentették be hivatalosan, hogy Szeged 2011 néven újra lesz a csongrádi megyeszékhelynek NB II-es gárdája az őszi szezontól. Az új alakulat vezetője Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi elnöke lett, aki akkor úgy nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak, szerethető csapat kialakítása a legfőbb célja. Hogy mi történt az azóta eltelt másfél hétben, s melyek a következő napok legfontosabb feladatai, illetve tervei, arról csütörtökön délután szerkesztőségünkben számolt be.

Mindenekelőtt arról tájékoztatott, hogy hamarosan lejár a találgatások ideje: hétfőn sajtótájékoztató keretében nevezik meg a Szeged 2011 vezetőedzőjét, illetve bemutatják a gárda címerét, színösszeállítását is. “A játékoskeretet az edző állítja össze a jövő hét folyamán, azt követően pedig legalább tíznapos edzőtáborba utazunk a gyulai akadémiára. Ott kezdődik el az érdemi szakmai munka. Úgy gondolom, az egy hónapos felkészülés – amire első tétmeccs előtt lehetőségünk nyílik – szükséges, de elegendő is lesz a társaság számára. Gyulát azért választottuk helyszínül, mert ott ideálisak számunkra a körülmények. A határ közelsége miatt akár erős román ellenfelekkel is vívhatunk felkészülési találkozót. Az ottani komplexum centerpályáján van világítás is, így akár este is dolgozhatunk, játszhatunk” – magyarázta Bozóky Imre.

“Olyan edzőt szeretnék, aki bizonyítani akar”

Milyen trénert képzel el a Szeged 2011 élén? – tettük föl a kérdést. “Jót!” – hangzott a rövid, velős válasz. “Kicsit bővebben fogalmazva olyan szakembert képzelek el a csapat mellett, aki bizonyítani akar, akit nem fertőzött még meg túlságosan a magyar futball, aki akarja, hogy eredményt érjen el, aki magát képezi, játékosait pedig tanítja” – hangzott a kiegészítés. Bozóky Imre leszögezte, a keret kialakítása majd teljes mértékben a mester feladata és kompetenciája lesz, ugyanakkor nyilvánvalóan az első merítési bázist a Makói FC, illetve a KITE-Szeged eddigi állománya, valamint a gyulai akadémia legtehetségesebb növendékei jelentik.

Megtudtuk: folyamatosak az egyeztetések a Felső Tisza parti stadiont is kezelő Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel arról, hogy milyen ráfordítással lehet a létesítményt – az MLSZ infrastrukturális feltételeihez igazodva – ideiglenesen alkalmassá tenni NB II-es mérkőzések rendezésére. Ebben a kérdésben is a következő napokban, hetekben várhatóak fejlemények. Ami az NB II-es csoportbeosztást illeti, Bozóky amondó: akadnak erősebb és kevésbé izmosnak tűnő ellenfelek is Keleten. “Az NB I-esek fiókcsapatai – Újpest, Honvéd, Debrecen – esetében gyakorlatilag kiszámíthatatlan a játékerő, hiszen minden nagyban függ attól, mikorra sorsolnak velük össze bennünket. Egészen más összeállításban léphetnek ezek a gárdák pályára, ha például az adott hétvégén a válogatott fellépése miatt szünet van az elitben, vagy ha éppen egy napon kell szerepelnie a klub első és a második számú alakulatának.”

Az első év az építkezés jegyében telik

Természetesen fontos lesz a helyezés is, véli Bozóky Imre, ugyanakkor az előttünk álló szezonban mindent annak rendel majd alá, hogy beálljon a rend a Szeged 2011 háza táján, kialakuljon a megfelelő szerkezet, játékosállomány, stabilizálódjon a rendszer. “A legfontosabb a klub és a rendszer felépítése, illetve kapcsolódási pontjainak megtalálása a gyulai akadémiához. Nem kergetünk túlzottan nagy álmokat, ám lehetőségeinkhez mérten a legjobb pozíciót szeretnék elérni a pontvadászatban” – fejtette ki.

A szakember azt is megerősítette: az NB II-es Szeged 2011 utánpótláscsapatait (U13, U15, U17, U19) helyi, szegedi egyesületek adják majd.

Default thumbnail
Előző sztori

Nielsen: kissé nőtt az élelmiszerek kiskereskedelmi eladása

Következő sztori

Üzemel a Játékok kertjének „bicikliállomása”

Legutóbbi hasonló cikkek