Sport

Sakk: vereség az oroszoktól, Lékó ismét remizett

Sakk: vereség az oroszoktól, Lékó ismét remizett

2011. július 18., hétfő
Sakk: vereség az oroszoktól, Lékó ismét remizett

A magyar válogatott 3-1-re kikapott a címvédő oroszoktól a kínai Ningpóban zajló sakk-csapatvilágbajnokság második fordulójában, hétfőn.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint

Almási Zoltán

és

Polgár Judit

elvesztette partiját,

Lékó Péter

és

Balogh Csaba

remizett. A magyarok, akik vasárnap az India elleni döntetlennel kezdtek, kedden Azerbajdzsán legjobbjaival mérkőznek. A magyarok - a tavalyi sakkolimpián szerzett negyedik (holtversenyes harmadik) helyezésnek köszönhetően - 2001 óta először vehetnek részt ismét a rangos csapatversenyen. Kínában a kilencfordulós, négytáblás körversenyen az olimpiai pontszámítást alkalmazzák, a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont jár. Az esetleges holtversenyt a táblapontok döntik el. Csütörtökig öt fordulóra kerül sor, majd a pihenőnap után július 23. és 26. között lesz a következő négy játéknap.

Sakk csapatvilágbajnokság, 2. forduló:

Oroszország – Magyarország 3-1

Szergej Karjakin (2788 Élő-pont) – Lékó Péter (2717) döntetlen Almási Zoltán (2726) – Alekszandr Griscsuk (2746) 0-1 Jan Nyepomnjacsij (2711) – Polgár Judit (2699) 1-0 Balogh Csaba (2643) – Nyikita Vitjugov (2733) döntetlen

További eredmények:

Azerbajdzsán-India 3-1 Ukrajna-Kína 1,5-2,5 Izrael-Egyiptom 3-1 Egyesült Államok-Örményország 2-2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.