Közélet

Megszólaltak a hallgatók SZOTE-ügyben

Megszólaltak a hallgatók SZOTE-ügyben

2011. július 29., péntek
Megszólaltak a hallgatók SZOTE-ügyben
A SZOTE Klub bezárása kapcsán megszólaltak a klubot üzemeltető cégben érdekelt hallgató egyesület tagjai is, akik visszautasítják a többségi tulajdonos vádjait, és beszéltek az adóhatóság vizsgálatának okairól is.

A bezárt klubhelyiség előtt tartott sajtótájékoztatón a Szegedi Felsőoktatási Hallgatói Egyesület (SZEFHE) képviseletében

Bitay Zsolt

elmondta, azért érezték szükségét annak, hogy nyilvánosság elé álljanak, mert a SZOTE Klubot üzemeltető Tisza Med ’97 Kft. többségi tulajdonos ügyvezetője,

Benke Csaba

bizonyos médiumokban „gyalázatos hangnemben pocskondiázta” az egyetem oktatóit, hallgatóit. Az egyesület képviselője ismertette, hogy a 2001-ben kinevezett ügyvezető SZEFHE alapító tagként hogyan szerezett többségi tulajdont a cégben. Elmondása szerint négy év alatt a 6,6% tulajdonrészből 2005-re 55,6% lett, 2011-ben pedig már az ügyvezetőé a Tisza Med ’97 Kft. 66,6%-a. Bitay kiemelte azt is, hogy a cég öt év alatt összesen 7,2 millió forint veszteséget termelt (ennek megoszlása: 2006-ban 13, 4 millió veszteség, 2007-ben 8,8 millió nyereség, 2008-ban 1,7 millió veszteség, 2009-ben 6,5 millió veszteség és 2010-ben 5,7 millió nyereség). „Egyesületünk értetlenül állt a mérlegadatokkal szemben, így a cég számláit bekérve könyvvizsgálatot rendelt el, mely megállapította, hogy összesen mintegy 86 millió forintnyi eltitkolt bevételt állapított meg a vizsgálat. Erre a dokumentumra támaszkodva tettünk bejelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé. A hatóság tavaly novemberben elrendelte a nyomozást. Ezek a tények” – szögezte le Bitay, aki szerint nem igazak azok az állítások, melyeket a HírTV-nek is nyilatkozott az ügyvezető. E szerint két hallgatói vezető több tízmilliót követelt tőle, amit őfeléjük védelmi pénznek hívnak. „Mifelénk ezt osztaléknak, adónak hívják, amit polgári peres úton szeretnénk majd behajtani” – fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.