Labdarúgás: Bernáth-mesterhármassal nyert a Szeged 2011

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata gyulai edzőtáborozásának harmadik napján lejátszotta első edzőmérkőzését a Grosics-akadémia U19-es korosztályos gárdája ellen. A 2×60 perces találkozón 9-1-re győztek Brinszky Adriánék.

A szegediek igazi gyakorlómeccset vívtak, hiszen – hogy mindenki elég játéklehetőséget kapjon – a két szakvezető Kolozsvári János és Takács László 2×60 percre emelte a játékidőt. Az összeszoktatás miatt az első félidőben a makóiakra, míg a másodikban az egykori KITE-játékosokra épült a csapat. A gyulai fiatalok igazi modern futballt játszottak, ívelések helyett rövid passzos labdakihozatalra és támadásépítésre fektetve a hangsúlyt. Ugyanakkor a nagyobb játékerőt és rutint képviselő szegediek magabiztosan akasztották meg a támadásokat, és gólokban is megmutatkozó fölényben tudtak a védelem mögé kerülni. A Szeged 2011 soraiban két Grosics-akadémista, az elmúlt hét folyamán Szegeden edző Manga Zsolt, illetve a korábbi U15-ös gólkirály Maruska Vitalij is lehetőséget kapott, utóbbi gólt is szerzett.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Grosics-akadémia U19 – Szeged 2011 1-9 (1-3)
Szeged 2011: Első félidő: Czirbus – Podonyi, Tóth I., Magyar, Radnai, Vágó A., Puskás, Farkas Á., Manga (akadémista), Kazi, Puhalak. Második félidő: Trepák – Gellér, Laczkó, Batik, Varga F., Gahwagi, Varga I., Brinszky, Colon, Bernáth, Maruska (akadémista). Vezetőedző: Takács László és Kolozsvári János.
A szegedi gólszerzők: Bernáth 3, Puhalak 2, Kazi, Maruska, Gahwagi, Gellér.

Takács László, csapatfőnök: “Az első hivatalos edzőmérkőzésünkön vagyunk túl, ahol mind a két félidei csapat derekasan helyt állt. Érezni lehetett a mozgásunkon, hogy egy kicsit fáradtabbak vagyunk, de a felkészülésnek ebben a szakaszában ez természetes. Egyre inkább nyilvánvaló, hogy 23 egyforma képességű játékos alkotja a Szeged 2011 gárdáját, és a kezdőben majd az épp legjobb formáját hozó 11 futballista fog szerepelni.”

Előző sztori

Nőtt a különbség a Fidesz és az MSZP között

Következő sztori

Labdarúgás: a szerdai edzőmeccsek eredményei