Három sünt ápolnak a vadasparkban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Természetvédelmi Mentőközpontban a munka továbbra sem lanyhul: legutóbb három kis sün érkezett Szeged környékéről, egy zsombói kertből – írja a Szegedi Vadaspark hírlevele.

A most körülbelül két és fél hetes kölykök anyja feltehetően elpusztult, és az éhes kicsik útnak indultak. A kert gazdája sorban talált rájuk, pár nap késéssel, és úgy hozta be őket a Vadasparkba. Négyen voltak, közülük három maradt életben anyjuk elvesztése után. A mentőközpontban számos fiatal sünt fogadnak évről évre. Tavaly például 36 érkezett, ebből 30-at szabadon is tudtak engedni, mindössze 6 pusztult el. A keleti sün védett állat, természetes ellenségeiken kívül elsősorban autók veszélyeztetik az esti utakon, de akár a kerti fűnyíró is veszélyes lehet rájuk.

Új kifutó a struccoknak

A Szegedi Vadaspark egyik régi adósságaként tartotta számon a struccok kifutóját, amely erősen „elhasználódott” az utóbbi években. A kifutó biztonságos takarítása, vagyis ezalatt a meglehetősen agresszív struccok megfelelő elkülönítésének kialakítása volt az egyik feladat.
A munka költségeit az állatkert saját forrásaiból fedezte, de nagy segítségükre volt a közmunkaprogram is. A közcélú foglalkoztatottak tevékenyen részt vesznek ugyanis a kerítések felújításában, nemcsak a struccoknál, hanem a szomszédos lóantilopnál is, de az ő segítségükkel készül a vadaspark új külső kerítése is. A japán makákók kifutóját is most újítják fel, jelenleg épül az új elkülönítő.

Default thumbnail
Előző sztori

Szeged 2011 – csatárnapló Gyuláról (4. nap)

Default thumbnail
Következő sztori

Nem mint a kisujjunk...

Legutóbbi hasonló cikkek