Bulvár

Három sünt ápolnak a vadasparkban + FOTÓK

Három sünt ápolnak a vadasparkban + FOTÓK

2011. július 29., péntek
Három sünt ápolnak a vadasparkban + FOTÓK

A Természetvédelmi Mentőközpontban a munka továbbra sem lanyhul: legutóbb három kis sün érkezett Szeged környékéről, egy zsombói kertből - írja a Szegedi Vadaspark hírlevele.

A most körülbelül két és fél hetes kölykök anyja feltehetően elpusztult, és az éhes kicsik útnak indultak. A kert gazdája sorban talált rájuk, pár nap késéssel, és úgy hozta be őket a Vadasparkba. Négyen voltak, közülük három maradt életben anyjuk elvesztése után. A mentőközpontban számos fiatal sünt fogadnak évről évre. Tavaly például 36 érkezett, ebből 30-at szabadon is tudtak engedni, mindössze 6 pusztult el. A keleti sün védett állat, természetes ellenségeiken kívül elsősorban autók veszélyeztetik az esti utakon, de akár a kerti fűnyíró is veszélyes lehet rájuk.

Új kifutó a struccoknak

A Szegedi Vadaspark egyik régi adósságaként tartotta számon a struccok kifutóját, amely erősen „elhasználódott” az utóbbi években. A kifutó biztonságos takarítása, vagyis ezalatt a meglehetősen agresszív struccok megfelelő elkülönítésének kialakítása volt az egyik feladat. A munka költségeit az állatkert saját forrásaiból fedezte, de nagy segítségükre volt a közmunkaprogram is. A közcélú foglalkoztatottak tevékenyen részt vesznek ugyanis a kerítések felújításában, nemcsak a struccoknál, hanem a szomszédos lóantilopnál is, de az ő segítségükkel készül a vadaspark új külső kerítése is. A japán makákók kifutóját is most újítják fel, jelenleg épül az új elkülönítő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.