Sport

Gyálaréten, de csak SZVSE-ként folytatja a Bóka-csapat

Gyálaréten, de csak SZVSE-ként folytatja a Bóka-csapat

2011. július 18., hétfő
Gyálaréten, de csak SZVSE-ként folytatja a Bóka-csapat

Izzadnak már a vasutasok is – megkezdte a nyári felkészülést a megyei I. osztályban legutóbb hatodikként zárt szegedi csapat. A keretben nem várható komolyabb változás.

Az elmúlt héten kellett először tréningre jelentkezniük a SZVSE labdarúgóinak. Nem véletlenül hagytuk ki az együttes nevéből a Gyálarét szócskát: a továbbiakban ismét a tradicionális néven, Szegedi VSE-ként szerepel az alakulat a megyei I. osztályú felnőttbajnokságban. A vezetőedző – akárcsak az előző idényben – Bóka Ferenc lesz, kinek irányításával júniusban a hatodik helyen fejezték be a pontvadászatot. Mindezeket Sahin-Tóth Dezső szakosztályvezető mondta el a SZEGEDma.hu-nak. Azt is elárulta, a gyálarétiek saját csapatot indítanak majd a megyei III. osztályban, de a „válás” így sem mondható véglegesnek, ugyanis a tervek szerint a két fél között megmarad az együttműködés. A SZVSE ráadásul továbbra is a gyálaréti pályán szeretné rendezni hazai mérkőzéseit, az ehhez szükséges papírmunkát el is intézték. „A nyáron az volt a fő célkitűzésünk, hogy együtt tartsuk a meglévő állományt, ami eddig úgy tűnik, sikerülni is fog. Melléjük folyamatosan építjük be a fiatal tehetségeket, folytatjuk tehát a megkezdett utat. Elképzelhető persze, hogy egy-két játékost igazolunk is, ezek a tárgyalások folyamatban vannak. Az már biztosra vehető, hogy Magyar Béla visszatér kölcsönből Röszkéről, illetve közel állunk ahhoz, hogy megszerezzük Dorozsmáról Balog Tibort” – mondta el Sahin-Tóth Dezső. Hozzátette: bár a legnagyobb erősítést az jelenti, ha legjobbjaikat sikerül maradásra bírni, mostantól talán még a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a fiatalításra. Egyelőre heti négy foglalkozással készülnek az augusztus 20-án induló bajnokságra. Természetesen edzőmérkőzéseket is terveznek, várhatóan a Mindszenttel, az Ülléssel, illetve a SZEOL SC U19-es, U17-es együtteseivel csapnak majd össze a következő hetekben. A szakember úgy érzi, játékosaikra és edzőikre is rendkívül jó hatással van, hogy a szegedi labdarúgásban végre megmozdult valami. „Szerves részei vagyunk az egységesülő szegedi utánpótlásnak, ami számunkra döntő fontosságú. Komoly motivációs erőt jelent a SZEOL SC Kft.-be bekerülő labdarúgóinknak és edzőinknek, hogy újabb kiemelt korosztályos bajnokságokban szerepelhetnek szegedi együttesek. Az eddigieknél is sokkal lelkesebben álltak neki a felkészülésnek. Célunk, hogy a SZVSE-pálya fenntartásával és fejlesztésével továbbra is a tömegesítés és a minőség felé vezető bázisa maradjunk a Tisza-parti futballnak. Örömmel vennénk, ha minél több, a SZVSE-ben nevelkedett, a SZEOL SC-ben pallérozódott futballista húzhatná magára a jövőben Szeged élcsapatának mezét” – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.