Közélet

Folytatódnak a tárgyalások az MTVA és az érdekképviseletek között

Folytatódnak a tárgyalások az MTVA és az érdekképviseletek között

2011. július 13., szerda
Folytatódnak a tárgyalások az MTVA és az érdekképviseletek között

Folytatódnak a tárgyalások a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint az érdekképviseletek között az elbocsátásban érintett szakszervezeti vezetők leépítéséről, valamint a 25 millió forintos segélyalap összegének felemeléséről - tájékoztatta az MTVA szerdán az MTI-t.

Az intézmény mindezt azt követően közölte, hogy az MTVA vezérigazgatója,

Böröcz István

a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (PHDSZSZ) elnökével,

Lázár Andrással

tárgyalt. Az MTVA közleménye szerint a találkozón a közmédiánál zajló csoportos létszámleépítéssel kapcsolatban Lázár András a létszámleépítésben érintett dolgozók anyagi terheinek enyhítésére létrehozandó 25 millió forintos segélyezési alap összegének felemelését javasolta. Az érdekképviseleti vezető emellett a vállalatvezetés figyelmébe ajánlotta a csoportos létszámcsökkentésben érintett szakszervezeti tisztségviselők leépítésének újragondolását. A tárgyalópartnerek megállapodtak abban, hogy a felmerült kérdésekről még e hét pénteken újabb egyeztető tárgyalást folytatnak, a PHDSZSZ által bevonva a közmédiában dolgozó szakszervezeteket is. Az MTVA vezérigazgatója tájékoztatta a PHDSZSZ elnökét arról, hogy az MTVA még az idén szeretne megállapodni az érdekképviseleti szervekkel az egyesített közmédia kollektív szerződésének megalkotásáról. A tanácskozást a PHDSZSZ kezdeményezte a közmédia átalakításával kapcsolatos kérdésekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.