Éjjel is folytatja az EDF DÉMÁSZ a hibaelhárítást

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 20-án a reggeli órákban rendkívüli időjárási helyzet alakult ki Dél-Magyarországon, amely viharos erejű széllel párosulva vonult végig Bajától Kiskunhalason és Szabadszálláson át Kecskemétet és Ceglédet érintve Nagykőrös irányába. Az EDF DÉMÁSZ sajtóközleményét alább olvashatják.

Az intenzív vihar következtében a délelőtt folyamán áramkimaradásban 85 település volt érintett, ahol az erős szél miatt fák dőltek a villanyoszlopokra, vezetékek szakadtak el, villanyoszlopok dőltek ki. Mindez Nagykőrösön teljes alállomás-kiesést, valamint 120 kV-os hálózati problémákat is okozott. Jelenleg Baján, Szabadszálláson, Kiskőrösön, Kecskeméten, Cegléden és Nagykőrösön a hibák behatárolását követően megkezdték a hibaelhárítást.
“A 120 kV-os hálózat üzemzavara rendkívüli erőfeszítéseket kíván munkatársainktól.
A villamosenergia-kimaradásban érintett ügyfelek száma a vihar kezdetén közel 70 ezer volt, akikből jelenleg 15.100 ügyfelünk ellátatlan. Július 20-án 17 órakor 25 olyan település van, ahol 100-nál több ügyfelet érint az áramkimaradás” – írja a közlemény.
Nagy erőkkel, 112 szerelőcsapattal folyamatosan zajlik a helyreállítás. A hibák felderítését helikopter bevonásával is végzik. Az üzemzavarok elhárításába az EDF DÉMÁSZ valamennyi szakembere, valamint külső vállalkozó partnerek is bekapcsolódtak. A hibák elhárításáig a rendelkezésre álló összes saját és minden kölcsönzött aggregátorát az EDF DÉMÁSZ üzembe helyezte.
A rendkívüli erőkkel folyó üzemzavar-elhárítás az éjszaka folyamán is tart.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: gyulai akadémisták a Szeged 2011 edzésén + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Száz-százötven elbocsátandó kerülhet kedvezőbb helyzetbe

Legutóbbi hasonló cikkek