Démász: még 1300 fogyasztó van áram nélkül

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A több mint egy napja folyó megfeszített munka ellenére 1300 fogyasztónál még nem tudták helyreállítani az áramszolgáltatást az EDF Démász Zrt. szakemberei a szerdai vihar után – tájékoztatta Tóth József, az EDF Démász Partner Kft. ügyvezetője csütörtökön az MTI-t.

Csütörtök délelőtt 11 órakor még 44 településen volt ellátatlan fogyasztó, s három helyen – Kiskunfélegyházán, Ópusztaszeren, Nagykőrösön – száznál is több ügyfelet érintett az áramkimaradás – közölte a szakember.
Az ország középső részén szerda reggel a vihar miatt kidőlt fák jelentősen megrongálták a társaság villamosenergia-hálózatát. Az időjárás 85 településen összesen 70 ezer fogyasztónál okozott áramkimaradást. Az intenzív vihar okozta károk helyreállítása szerdán egész nap és egész éjszaka tartott.
A hálózatban keletkezett hibák felderítésében részt vettek a tűzoltóság, a katasztrófavédelem szakemberei, valamint az áramkimaradás által tartósan érintett települések polgármesterei, lakosai. Az üzemzavarok elhárításába a cég valamennyi szakembere és sok külső vállalkozó is bekapcsolódott. Az energetikai társaság több helyen saját és kölcsönzött aggregátorok segítségével biztosítja az áramszolgáltatást – tudatta az ügyvezető igazgató.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: gólgazdag felkészülési meccset vívott az FK + FOTÓK

Következő sztori

Toroczkai szerint politikai koncepciós ítélet született

Legutóbbi hasonló cikkek