Újra NB II-es focicsapata van Szegednek – hat évet kellett rá várni + FOTÓK + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Makói FC beadta nevezését a NB II-es labdarúgó-bajnokság küzdelmeire, és a napokban egyesült a Kiskundorozsmai ESK-val. A fúzió új csapatot szült, a Szeged 2011 nevű alakulatot, amely ősszel városunkat képviseli majd a második ligában.

Az együttműködésről kedden reggel sajtótájékoztató keretében beszélt a város polgármestere, Botka László, a megyés püspök, Kiss-Rigó László és az új alakulat vezetője, Bozóky Imre. A város 40 millió forinttal támogatja a Szeged 2011 nevű csapatot, de a 62 milliós, futballra szánt éves önkormányzati keret – amin eddig 12 helyi csapat osztozott – nem növekedhet, így ezen belül kell megtalálni az átcsoportosítás lehetőségét – fogalmazott a polgármester.

Botka László elmondta, hogy 2011-ben 62 millió forintnyi támogatást fordít 12 focicsapat számára a város. “Széles körű összefogás és együttműködésre van szükség e területen is, s az NB II-es induláshoz a város biztosítja a feltételeket. Az éves 62 milliós keretből tavaly a KITE-Szeged 20 milliót kapott, a város ezt a 20 milliót megduplázza most 40 millióra, viszont ezt a támogatást ugyan abból a 62 milliós keretből kell átcsoportosítani, ez pedig a képviselők feladata lesz majd” – hangsúlyozta a politikus.

„A Szeged-Csanádi Egyházmegye két éve szállt be a fociba, mikor megalapította a Grosics Gyula Akadémiáját. Szegeden magánszemélyek összefogásával létrejött egy formáció, a KITE-Szeged, mely az NB III-ban második helyet ért el, de támogatást lényegében csak a várostól kapott a csapat. Most lehetőség nyílt az NB II-es indulásra, melyben szintén az önkormányzat a fő támogató” – emelte ki Kiss-Rigó László.

no images were found

Bozóky Imre, az MLSZ egykori elnöke lesz a csapat vezetője, aki először az összefogásról beszélt, szerinte erről kell szólnia ennek a sportnak is, de sajnos inkább az ellenségeskedés jellemzi gyakran e területet. A konkrétumokról szólva elmondta, hogy itt most két egyesület, a Makó és a szegedi székhelyű megye I-es Dorozsma egyesüléséről van szó, e fúzió esetében pedig az indulási jogok bekerülnek az új egyesületbe, és mindkét jogon indulhat csapat. Így került Szegedre a másodosztályú indulási lehetőség, míg a Dorozsma is maradhat a megyeegyben. Megtudtuk, hogy az egyesülést követően a Szeged-Csanádi Egyházmegye százszázalékos tulajdonosa lesz az NB II-es csapatot üzemeltető gazdasági társaságnak.

„Átlátható gazdálkodású egyesületet szeretnénk, és ebben a történetben az akadémiának is jelentős szerep jut majd. A tehetséges fiataloknak lesz egy befogadó csapata, nem beszélve arról, hogy így a játékoseladásra is több lehetőségünk nyílik” – tette hozzá a szakember, aki elmondta azt is, hogy a felkészülési időszak július 10-én kezdődne, addigra a szakmai stáb összeáll, és a játékoskeret magja is, mely a KITE és a Makó játékosaira támaszkodik első sorban, de várható más játékosok érkezése is. Bozóky szerint ez a város szinte megköveteli, hogy 2-3 éven belül tovább lehessen lépni, ezért addigra a cél az, hogy reális esély legyen az első osztály elérésére. (A Makó a KITE-Szeged jogán marad majd az NB III-ban – a szerk.)

Ön szerint ki lesz az NB II-es Szeged 2011 futballcsapat vezetőedzője?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az utolsó NB I-es mérkőzés a Felső Tisza parti stadionban 1999-ben: Szeged LC – Kispest

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Harminc határsértő akadt fenn a schengeni határon + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Kedd: Kiállítások a Móra Ferenc Múzeumban

Legutóbbi hasonló cikkek