/

Tarlós István szerint Koltay Gábor megszegte a megállapodást

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tarlós István főpolgármester szerint Koltay Gábor, a budapesti József Attila Színház felmentett ügyvezető igazgatója megszegte a megállapodást, nem tartotta szem előtt a takarékoskodást, ezért kellett távoznia.

Tarlós István a Hír Televízió Rájátszás című műsorában csütörtök este hangsúlyozta, a városvezetés célja, hogy megmentse az anyagi nehézségekkel küszködő színházat. Méhes Lászlónak, a teátrum korábbi vezetőjének azért kellett mennie, mert pazarló szerződést kötött, “Koltay Gábor viszont nem egy, hanem 23 engedély nélküli szerződést” írt alá – fogalmazott a főpolgármester.
Tarlós István felidézte, azért hívta a színház élére Koltay Gábort, mert “ő is egy határozott egyéniség”. Hozzátette azonban, a szabályokat mindenkinek be kell tartania. Koltaytól azt kérték, ne pazaroljon, ügyvezető igazgatóként takarékoskodjon és teremtsen rendet – hangzott el.
A főpolgármester elmondta, munkatársai hitelt érdemlően bizonyították, hogy Koltay Gábor 23 engedély nélküli szerződést kötött. “Tudta jól, hogy elődjének miért kellett mennie. Nem vagyok hajlandó vitatkozni… Nem csinálom vissza” – fogalmazott, hozzátéve, Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes a dolgát tette, “Koltay megszegte a megállapodást”.
Koltay Gábort szerdán mentette fel tisztségéből Csomós Miklós, az ügyvezető igazgató megdöbbenéssel fogadta a döntést, a társulat csütörtökön kiállt mellette.

Előző sztori

Becsey: külpiacokra kell segíteni a kis- és középvállalatokat

Következő sztori

Megkezdődött a XI. “Bartók+Verdi 2011” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál