Közélet

Orbán: az év végéig tovább javul a magyar gazdaság

Orbán: az év végéig tovább javul a magyar gazdaság

2011. június 15., szerda
Orbán: az év végéig tovább javul a magyar gazdaság

Orbán Viktor szerint az év végéig tovább fog javulni a magyar gazdaság, a magyar kormányfő ezt szerdai szarajevói tárgyalásain mondta szóvivője, Szijjártó Péter tájékoztatása szerint.

Orbán Viktor

, miután találkozott a bosznia-hercegovinai kabinet központi vezetőjével, megbeszélést folytatott az ország két entitásának kormányfőjével,

Nermin Niksiccsel

, a Bosnyák-Horvát Föderáció, valamint

Aleksandar Dzombiccsal

, a boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnökével. A tárgyalások után

Szijjártó Péter

az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor a magyar gazdaság javuló teljesítményével kapcsolatban hangsúlyozta, "Közép-Európában fontos erővé fogunk válni", ezért Magyarország érdekelt abban, hogy a gazdasági kapcsolatokat intenzívebbekké tegye, továbbá abban, hogy magyar befektetők jelenjenek meg a bosnyák területeken. Nermin Niksic a látogatást reménytelinek nevezte abból a szempontból, hogy az segíthet az integrációs folyamat felgyorsításában. Elmondta azt is, hogy támogatják a magyar befektetők jelenlétét a föderáció területén - tájékoztatott Szijjártó Péter. A boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnökével folytatott tárgyalásról a szóvivő közölte: Aleksandar Dzombic ugyancsak kiemelte a gazdasági együttműködés, valamint az európai integráció fontosságát. Utóbbival összefüggésben nagy jelentőségűnek nevezte, hogy Orbán Viktor a magyar európai uniós elnökség végén a nyugat-balkáni térségbe látogat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.