Kultúra

Opera a fociról

Opera a fociról

2011. június 11., szombat
Opera a fociról

Precedens nélküli operát ír Giorgio Battistelli olasz zeneszerző, aki kedvenc labdarúgócsapatának, a Fiorentinának a történetét viszi színpadra operaként.

Az eddig sohasem párosított labdarúgást és operát vegyíti egymással a jó foci és a jó zene szerelmese - mutatta be tervét a Fiorentina szurkolójaként természetesen firenzei

Giorgio Battistelli

. "A Fiorentina dicsőséges története, a legendás gólok és a felejthetetlen vereségek, a nagy foci szépségét viszem színpadra a zene erejével!" - illusztrálta a negyvenöt fős zenekarra írt művét az Orchestra della Toscana zenekar 1996-2002 közötti és jelenlegi karmestere a Corriere della Sera napilap kulturális oldalán. Hozzátette, a darab trójai faló lesz, hogy a stadionból az operába csalogassák a szurkolókat. Az 58 éves olasz zeneszerző, a római Santa Cecilia Zeneakadémia tagja eddig is meglepő zenei ötleteivel hívta fel magára a figyelmet. Legismertebb műve az egész világon bemutatott Experimentum Mundi. Az őszi-téli idényben mutatják be a milánói Scalában az Una scomoda verita (Egy kényelmetlen igazság) című új operáját. A Fiorentináról szóló darab címe még nem ismert, azt viszont tudni, hogy a bemutatását az olasz labdarúgó bajnokság kezdete utánra tervezik. Október 6. és 8. között rendezik meg Firenzében - szintén Battistelli ötletéből - a Play It! elnevezésű kortárs zenei fesztivált, melyen naponta nyolc olasz fiatal zeneszerző munkáit mutatják be. Alkalom lesz ez a mai olasz zene megismerésére - mondta Battistelli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.