Gazdaság

MÁV: a magyar vasút biztonságos + PANORÁMA

MÁV: a magyar vasút biztonságos + PANORÁMA

2011. június 6., hétfő
MÁV: a magyar vasút biztonságos + PANORÁMA

A magyar vasút továbbra is biztonságos, és alaptalanok a médiában megjelent feltételezések, amelyek szerint Magyarországon évente húsz-harminc alkalommal kerülnek veszélybe az utasok - közölte a MÁV Zrt. hétfőn.

A vasúttársaság közleményében hangsúlyozza: a MÁV Európa egyik legbiztonságosabb vasúttársasága a professzionális üzemirányításnak és az alkalmazott biztonsági előírásoknak köszönhetően.

Hackl Mónika

, a MÁV Zrt. kommunikációs vezetője hangsúlyozta: az utóbbi években a közlekedő vonatok baleseteinél az utasok esetében közvetlen életveszély egyetlen esetben sem állt fenn, a közúti és a vasúti kereszteződésekben bekövetkezett baleseteknél pedig a gépjármű vezetője volt a hibás. A MÁV a hálózatán működő biztosítóberendezéseket folyamatosan üzemkész, működőképes állapotban tartja - közölte a vasúttársaság, hozzátéve, hogy a biztosítóberendezések kiegészítik, támogatják a vonatforgalom lebonyolítását, szavatolják a biztonságos vonatközlekedést, és normál üzemi körülmények között segítségükkel előzhető meg az összeütközés, a kisiklás, vagy a gázolás. A közlekedési társaság közleményében rámutat arra is, hogy a forgalmi szabályok maradéktalan betartása mellett a biztosítóberendezések meghibásodása esetén sem következhet be vasúti baleset. A biztosítóberendezések meghibásodásának eseteire a MÁV a dolgozókat rendszeresen képzi, illetve vizsgáztatja ezekből az ismeretekből. Amennyiben műszaki meghibásodás, emberi mulasztás miatt üzembiztonságot érintő esemény következik be, haladéktalanul belső vizsgálat indul, amelyet indokolt esetben más hatóságok és szervezetek vizsgálatai egészíthetnek ki. A rendőrség értesítése és bevonása "alapesetben" csak a személyi sérülésekkel járó esetekben kötelező, de a MÁV vezetése azt tervezi, hogy minden olyan eseménynél, amikor személyek közvetlen veszélyeztetése áll fenn, bevonja a rendőrséget is a vizsgálatba, annak érdekében, hogy minél átláthatóbb legyen a vasút működése - hangsúlyozza hétfői közleményében a MÁV Zrt.


Szegedi vasútállomás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.