Szórakozás

Kedd: Kiállítások a Móra Ferenc Múzeumban

Kedd: Kiállítások a Móra Ferenc Múzeumban

2011. június 28., kedd
Kedd: Kiállítások a Móra Ferenc Múzeumban

A kicsit szeszélyes nyári naphoz többek között múzeumi kiállításokat, Közéleti Kávéházat és Homokháti sokadalmat ajánlunk Olvasóinknak.

Móra Ferenc Múzeum

Az erényöv titkos története Szegeden

Június 16-szeptember 18. Felnőtteknek szóló kiállítás nyílt az erényövek titkos történetéről a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A kultúr- és orvostörténeti szempontból is egyedi tárlat bemutatja az erényövek több évszázados történelmét és magukat az erényöveket is: a különböző korokból származó kultikus tárgyakat testközelből is megtekinthetik a látogatók.

Mobilkiállítás

április 20. - augusztus 28. A mobiltelefonálás történetét ismerhetik meg az érdeklődők a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A patinás kiállítótérben a közelmúlt lenyomataként négyszáz már nem használt hordozható készüléket állítanak ki. A mobilozás kezdetleges ódon darabjaira is újra rácsodálkozhatnak a látogatók. A kiállítás április 20-án, szerdán 15 órakor nyílik a Móra-múzeumban. Van, aki Magyarországon már tizenhét éve hozzászokott az eleinte féltégla méretű kultikus tárgyhoz. Egyes kivételezettek Amerikában ezt a mobil érzést már az 1930-as évektől átélhették. A kezdetben az átlagember számára elérhetetlen státusszimbólum mára teljesen hétköznapi használati tárggyá vált. Nincs olyan korosztály, amely még mindig idegenkedne a mobiltól. Van már „nagykijelzős” példány, könnyen kezelhető telefon kimondottan az időseknek és akad gyerekeknek szánt, “kakaóbiztos” babyfon 3 gombbal.

Homokháti sokadalom

2011. június 28. (kedd) "Testvértelepülések küzdelme a szegénység és a társadalmi kirekesztettség ellen" c. konferencia-sorozat II. programja 9 óra A civil szervezetek szerepe a szegénység és a társadalmi kirekesztettség elleni küzdelemben

EDF Galéria, Klauzál tér

Tragédia-illusztrációk

Július 1 - 31. A kiállítás kapcsolódik a Szegedi Szabadtéri Játékok nyolcvan éves indulásához és az idei Tragédia-premierhez. Buday György, Varga Mátyás, Kass János és Deák Ferenc alkotásai. Nyitva hétfőtől péntekig, 10 – 18 óráig.

Közéleti Kávéház

17:00 óra Somogyi-könyvtár Az emberi aura (energiamező, finom test) doppingolása a fizikai test helyett. Vendég: Érsek Kálmán. 18:00 óra Borostyán Birtok (Szeged-Gyálarét Zágon u. 66.) A " Mélypont" esték a Borostyán Birtokon "Egy jó könyv nyárra" Előadó: Ötvös Péter egyetemi docens (SZTE BTK) Házigazda: Máté Tóth András, a Vallástudományi Tanszék vezetője

Retro Klub

22:00 The Orange Bedroom Night - In Bed With The DJ

Minden amit a buliról tudni kell ITT.

Az Orange Bedroom Night egy kis létszámú est azoknak a fiataloknak akik szeretik az extra dolgokat, igényes zenét, szép környezetet, jó társaságot, és a finom italokat...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.