Közélet

Hétfőtől ismét használható a Centrum megálló

Hétfőtől ismét használható a Centrum megálló

2011. június 3., péntek
Hétfőtől ismét használható a Centrum megálló

A 4-es villamosvonal rekonstrukciója keretében elkészült a Tisza Lajos körúti Centrum megállóhely burkolata. Június 6-án hétfőtől ismét a korábbiak szerint megállnak a tömegközlekedési járművek a megállóban.

A tervezettnek megfelelően megszilárdult a Tisza Lajos körúti Centrum megállóhely megerősített bazaltbeton burkolata, amely a 4-es villamosvonal rekonstrukciójának keretében készült el. A kivitelező MTV4 Konzorcium felújította a közös tömegközlekedési sáv aszfalt kopórétegét a Tisza Lajos körút középső szakaszán, a Mérey utca és a Gogol utca között, valamint megerősítette a Centrum megálló burkolatát a külső sínszál és a vágányzóna szegélye között. Ennek köszönhetően június 6-án, hétfőn üzemkezdettől ismét járható lesz a villamosmegállóhely mindkét oldalon. Ugyancsak hétfőn üzemkezdettől a korábbi rendnek megfelelően közlekedik a 10, a 20 jelzésű autóbusz, a 8 jelű trolibusz és a 3-4 jelű pótlóbusz. A 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezés munkáit a nemzetközi közbeszerzési tenderen az MTV4 Konzorcium nyerte nettó 2,35 milliárd forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. vezeti, tagja a Tóth T. D. Kft. és VIV Zrt. A kivitelező elbont és újjáépít 5452 méter villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát. A 4-es villamosvonal a Tarján végállomás és az Anna-kúti csomópont között újul meg. Ezzel párhuzamosan a kivitelező átépíti a Glattfelder tér közlekedését; a Tisza Lajos körút ezen szakasza pedig faltól falig újjászületik. A körúton végig tömegközlekedési sáv lesz, térburkolattal látják el a járdákat és végig zöld szigeteket alakítanak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.