/

Hétfőtől ismét használható a Centrum megálló

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 4-es villamosvonal rekonstrukciója keretében elkészült a Tisza Lajos körúti Centrum megállóhely burkolata. Június 6-án hétfőtől ismét a korábbiak szerint megállnak a tömegközlekedési járművek a megállóban.

A tervezettnek megfelelően megszilárdult a Tisza Lajos körúti Centrum megállóhely megerősített bazaltbeton burkolata, amely a 4-es villamosvonal rekonstrukciójának keretében készült el. A kivitelező MTV4 Konzorcium felújította a közös tömegközlekedési sáv aszfalt kopórétegét a Tisza Lajos körút középső szakaszán, a Mérey utca és a Gogol utca között, valamint megerősítette a Centrum megálló burkolatát a külső sínszál és a vágányzóna szegélye között.

Ennek köszönhetően június 6-án, hétfőn üzemkezdettől ismét járható lesz a villamosmegállóhely mindkét oldalon. Ugyancsak hétfőn üzemkezdettől a korábbi rendnek megfelelően közlekedik a 10, a 20 jelzésű autóbusz, a 8 jelű trolibusz és a 3-4 jelű pótlóbusz.

A 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezés munkáit a nemzetközi közbeszerzési tenderen az MTV4 Konzorcium nyerte nettó 2,35 milliárd forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. vezeti, tagja a Tóth T. D. Kft. és VIV Zrt. A kivitelező elbont és újjáépít 5452 méter villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát. A 4-es villamosvonal a Tarján végállomás és az Anna-kúti csomópont között újul meg. Ezzel párhuzamosan a kivitelező átépíti a Glattfelder tér közlekedését; a Tisza Lajos körút ezen szakasza pedig faltól falig újjászületik. A körúton végig tömegközlekedési sáv lesz, térburkolattal látják el a járdákat és végig zöld szigeteket alakítanak ki.

Előző sztori

Szegedi harmadik hely a Janikovszky Éva meseíró pályázaton

Következő sztori

A német iparban rekordütemben jönnek létre új állások