Bulvár

Hamis márkajelzésű ruhákat találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Hamis márkajelzésű ruhákat találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

2011. június 16., csütörtök
Hamis márkajelzésű ruhákat találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint hatezer darab hamis márkajelzésű gyermekruházati terméket találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy angol kamionban, a 11,5 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

A pénzügyőrök egy közúti ellenőrzésen vizsgálták meg az angol sofőr által vezetett teherautót, amely az okmányok szerint textilárut szállított Törökországból Finnországba - közölte

Suller György Attila

, a NAV vám- és jövedéki szóvivője. A vámosok a jármű szigorított ellenőrzés mellett döntöttek, és a raktérben 6605 darab - különféle világmárkák jelzésével ellátott - gyermek-felsőruházati terméket, rövidnadrágokat, farmernadrágokat, pólókat, trikókat találtak. Az előzetes szakértői vélemény alapján a ruházati termékek mindegyike gyenge minőségű hamisítvány. A 11,5 millió forint piaci értékű szállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták, s áru hamis megjelölése, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.