Szórakozás

Elkezdődtek a Szegedi Várjátékok

Elkezdődtek a Szegedi Várjátékok

2011. június 30., csütörtök
Elkezdődtek a Szegedi Várjátékok

Lovasszekeres felvonulással és a Gyermeknapok rendezvénysorozatával kezdetét vette az idén immár kilencedik alkalommal megrendezett Szegedi Várjátékok. A színes rendezvénysorozat, "a régió egyetlen családi fesztiválja" egészen július 31-ig várja a kicsiket és nagyokat.

Két színpadon mintegy harminc színházi előadást tartanak a Szegedi Várjátékok keretében. Az első négy napon a gyerekek zenés mesejátékok, musicalek segítségével ismerkedhetnek meg a magyar népmesék világával, majd találkozhatnak Aladdinnal, Szaffival és Zorrókával, és az is kiderül, Maszmók milyen kalandokat él át Afrikában. A gyermekelőadások mellett a legkisebbek kreatív népi játékokon vehetnek részt a Móra Ferenc Múzeum és a vár közötti téren. Az előadások között kézműves-foglalkozások várják a gyerekeket, akik a babasarokban és az ugrálóvárban is eltölthetik idejüket. A programok sora különböző vetélkedőkkel bővül, az igazán kalandvágyók a szalmabála labirintusba is bemerészkedhetnek. A már megszokott programokon kívül idén is invitálja az ifjakat a Kapaszkodó-Kamoszodó, amely a gyermekek, illetve fiatalok egészséges életmódra való nevelését szolgálja - ennek keretében a Némó Úszósuli Nyári sporttáborral és a SZTE Rekreációs tanszékkel működik közre a várjátékok. Mindenfajta kiegészítő szolgáltatás ingyenes lesz idén, a kézműves foglalkozáson át a sportrendezvényekig. Az előadások jegyárai ugyanúgy, mint tavaly 600-tól 2.500 forintig mozognak. A gyermekeknek itt lesz János vitéz, Lovagmese, Magyar Népmesék, Aladdin, Misi Mókus, Zorróka, Maszmók Afrikában, Szaffi mesejátékokat láthatják. A felnőtteket az Egy csók és más semmi, Szelavi, 80 nap alatt a Föld körül című produkciókkal várják. Részletes program

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.