Novemberi Szerencsenapok Extra
/

Czene Brüsszelben bemutatta az Uniós Sport Munkatervet

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára szerda este bemutatta Brüsszelben az első Uniós Sport Munkatervet, amely az elkövetkezendő három évre határozza meg az uniós fellépések irányvonalait.

A NEFMI csütörtöki közleménye szerint a 27 tagállam miniszterei által május 20-án jóváhagyott munkaterv a magyar EU-elnökség sikereként könyvelhető el.
A magyar sportvezető kiemelt vendége volt az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) által szervezett találkozónak, amelyen a magyar EU-elnökség képviseletében az európai és a nemzetközi sport közös kihívásairól beszélt. A témakör kapcsán Patrick Hickey, az EOC elnöke, Santiago Fisas európai parlamenti képviselő és Gregory Paulger európai bizottsági sportigazgató mellett több más neves személyiség is felszólalt.
A munkaterv három hangsúlyos pont mentén fogalmazza meg a közös intézkedéseket:
– a sport integritása – különös tekintettel a dopping és a bundázás elleni küzdelemre, valamint a jó kormányzás előmozdítására;
– a sport társadalmi értéke – különös tekintettel az egészségre, a társadalmi befogadásra, az oktatásra és az önkéntességre;
– a sport gazdasági vonatkozásai – különös tekintettel az alulról szerveződő sport fenntartható finanszírozására és az adatokon alapuló szakpolitikai döntéshozatalra.
Az EOC által szervezett találkozó résztvevői – a NEFMI közleménye szerint – “nagyra értékelték a magyar elnökség eredményeit és üdvözölték a munkatervet, amely kiemeli a közös európai fellépés szükségességét.”

Default thumbnail
Előző sztori

Csütörtök: Az élők vágyai

Következő sztori

Légkalapács a Széchenyi téren – bontják a síneket + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek