Sport

Bozóky: Szerethető csapat legyen a Szeged 2011

Bozóky: Szerethető csapat legyen a Szeged 2011

2011. június 28., kedd
Bozóky: Szerethető csapat legyen a Szeged 2011

Kedden délelőtt a városházán jelentették be az illetékesek – a polgármester, a püspök és Bozóky Imre –, hogy egy fúzió során új futballcsapat alakult, mely Szeged 2011 néven NB II-es bajnokságban képviselheti a várost. Az új alakulat vezetője, Bozóky Imre: vele beszélgettünk.

– Hogyan lett most Szegednek NB II-es csapata?

– A Magyar Labdarúgó-szövetség szabályzata alapján úgy tud egy egyesület indulási jogot szerezni magasabb osztályban, ha egy olyan másik egyesülettel fuzionál, mely rendelkezik ilyen joggal. Most a Makónak van NB II-es indulási joga, és mivel a Maros-partiak egyesültek a szegedi székhelyű Kiskundorozsmai ESK-val, így Szegeden lehet majd NB II-es csapatot indítani.

– És miért nem az NB III-ban második helyen végzett KITE-Szegeddel egyesült a Makó?

– A KITE-Szeged Kistelekre bejegyzett egyesület csapata, ha ezzel fuzionált volna a Makó, akkor Kisteleken lehetne NB II-es csapatot indítani.

– Mi a következő lépés az új csapat életében?

– Az utolsó jogi aktus az MLSZ versenybizottságának keddi ülése, ha itt rábólintanak a fúzióra, akkor teljesen rendben van a dolog. A következő kérdés az anyagi természetű. A város 40 milliós támogatását kell közel ugyan ennyivel kiegészítenünk, erről már folynak tárgyalások több szponzorral is. Azt szeretnénk, hogy biztonsággal és tisztességgel üzemeltessük az együttest, csak így van értelme a hosszú távú munkának.

– Hogyan lett ön ennek a kezdeményezésnek az egyik főszereplője?

– A Szeged-Csanád Egyházmegye által működtetett Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia létrehozásában is tevékenyen részt vettem, és mivel a csapatot működtető gazdasági társaságnak az egyházmegye lesz a tulajdonosa, így kerültem szóba, hiszen az akadémia és a klub között szoros kapcsolatot kell majd kialakítani.

– Beszélne a célokról is?

– A 2011-2012-es bajnokságban az a célkitűzés, hogy létrehozzuk azt a futballklubot, amit lehet szeretni, magáénak éreznek majd a szurkolók, működjön olajozottan a rendszer, és az élén egy olyan csapat álljon, amely az NB II-ben tisztességesen szerepel, ami alatt az első 10 hely egyikének megszerzését értem. De mindezek egy még magasabb célnak a résztávjai csupán, hiszen 2-3 éven belül az NB I-es szereplést szeretnénk elérni.

– Kikre épül a csapat, ki lesz a szakmai stáb és kik a játékosok?

– A szakmai stáb július 10-ig feláll. Augusztus végéig van átigazolási időszak, így nem biztos, hogy már júliusban a végleges, 22-es keret összeáll. A KITE-ben is van jó néhány játékos, aki erre a célra alkalmas, ahogy a Makóban is. Ez a szakvezetés feladata lesz majd, most kezdődnek a tárgyalások, de szeretném, ha foglalkoznának azzal a kérdéssel is, hogy minél több olyan szegedi születésű játékost visszahozzunk, akik alkalmasak az NB II-re vagy még egy ennél is nagyobb cél elérésére.

– Kik adják az utánpótlást?

– Szegedi utánpótláscsapatok, de erről még nem indultak meg a konkrét tárgyalások. A jövő útja az, hogy legyen egy jó felnőttcsapat, és a mögé színvonalas utánpótlásbázis álljon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.