Egyetem

43 ország vezető kutatási szakértője érkezik Szegedre

43 ország vezető kutatási szakértője érkezik Szegedre

2011. június 21., kedd
43 ország vezető kutatási szakértője érkezik Szegedre

A Szegedi Tudományegyetemen kerül sor az idén az Euro-Mediterrán Kutatási Együttműködési Monitoring Bizottság (MoCo) ülésére. A találkozó a magyar EU-elnökség hivatalos rendezvénye. A tanácskozásra a 43 országból – az Európai Unió és a Mediterrán Unió tagországai – országonként 1-2 fő vezető szakértő érkezik.

A 2011. június 23-24-én a SZTE Tanulmányi és Információs Központjában (Szeged, Ady tér 10.) lebonyolításra kerülő angol és francia nyelvű rendezvényen az euro-mediterrán K+F+I és tudományos együttműködések kérdéseit, stratégiai fejlesztési irányvonalait tekintik át az általában kutatási vagy felsőoktatási minisztériumokat, országos kutatóintézeteket reprezentáló vezetők. A rendezvényen többek között részt vesz

Ilan Chet

, a Mediterrán Unió főigazgató-helyettese,

Philippe Froissard

, az EB kutatási és innovációs főigazgatója,

Robák Ferenc

, a Külügyminisztérium kormánybiztosa,

Dux László

, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára,

Trócsányi László

nagykövet,

Szabó Gábor

rektor. A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi színvonalú tudományos teljesítménye és kiemelkedő nemzetközi kapcsolatrendszere is hozzájárult ahhoz, hogy az ülésnek Szeged ad otthont. A SZTE határozott célja, hogy az európai kapcsolatrendszerének bővítése során az angol és német mellett erőteljesen fejlessze a mediterrán térséggel való együttműködést is. A már meglévő francia, olasz, spanyol közös oktatási, kutatási projektek jó alapot biztosítanak ehhez. Erre kiváló alkalom a MoCo-tanácskozás, melynek során az SZTE oktatói, kutatói közvetlen kapcsolatba léphetnek e terület prominens kutatóival és kutatásszervezőivel. Ugyanakkor az esemény több mint negyven ország vezető szakértőivel ismertetheti meg Szegedet és a Szegedi Tudományegyetemet, s öregbítheti a magyarországi felsőoktatás és kutatás jó hírnevét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.