Vélemény

Vélemény: Kinyújtott kezek, ha találkoznak

Vélemény: Kinyújtott kezek, ha találkoznak

2011. május 25., szerda
Vélemény: Kinyújtott kezek, ha találkoznak

És miközben a település legegyenlőbb első emberei közpénzen egy belvárosi étteremben darvadoznak (fogadás balról), a jobbra érdemes kitüntetetteknek egy pohár víz sem jut. Az egyenlőbbek fogások és fogasok között mulatozva kérik a külhoniakat, vigyék hírül a világban: ez már nem egy szabad ország (kifogás balról).

A párhuzamosok a végtelenben találkoznak, tanultuk Bolyaitól a nem-euklédeszi geometria egyik tételeként. Így van ez a kinyújtott kezekkel is egy nem-európai viselkedésű városvezetőnél egy bizonyos gondolat városában, ahol egyes végtagok legfeljebb a végtelen messzeségben adnak egymásnak különös randevút. Képtelenség lenne, ha a város első embere a tanácsosok által megszavazott díjakat egy kézfogás kíséretében átadná az arra érdemesnek talált jutalmazottaknak? A haza köztiszteletben álló professzorainak, művészeinek, polgárainak. Képtelenség ebben az érában nem létezhet. Csak képmutatás. Ezért kell az orwelli újbeszél nyelven szónokolni kinyújtott kézről, majd egyazon lendülettel és ugyanazzal a kézzel arcul csapni egy szabadnak született várost. És miközben a település legegyenlőbb első emberei közpénzen egy belvárosi étteremben darvadoznak (fogadás balról), a jobbra érdemes kitüntetetteknek egy pohár víz sem jut. Az egyenlőbbek fogások és fogasok között mulatozva kérik a külhoniakat, vigyék hírül a világban: ez már nem egy szabad ország (kifogás balról). S a jóízű söjtörözésen vihogva arra gondolnak, mekkora hoppon maradtak azok odaát, a sárga házban. Pedig nem őket alázták meg. De ennek megértéséhez túl kifinomult ízlésre lenne szükség. És nemcsak egy zártkörű, közpénzes bulin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.