Közélet

Változik a forgalmi rend a 4-es vonalánál

Változik a forgalmi rend a 4-es vonalánál

2011. május 4., szerda
Változik a forgalmi rend a 4-es vonalánál

A 4-es villamosvonal rekonstrukciója keretében a tervek szerint május 6-án, pénteken egy hétre lezárják a József Attila sugárút és a Rózsa utca kereszteződését. Változik a forgalmi rend.

A 4-es villamosvonal rekonstrukcióját végző MTV4 Konzorcium cseréli a vágányokat a József Attila sugárút és a Rózsa utca kereszteződésében. A munkálatok várhatóan május 6. péntektől május 13. péntekig tartanak. A kivitelező a vágányzónát előregyártott elemekből építi. A beavatkozás idejére a Rózsa utca József Attila sugárúti csatlakozásában teljes útzár érvényes. A 21 jelű autóbusz ideiglenesen kerülőúton közlekedik; mindkét irányban a József Attila sugárút–Brüsszeli körút útvonalon jár. Ezért a belváros felé kimarad a Rózsa utca megálló. Helyette a járatok Brüsszeli körúton a József Attila sugárútnál állnak meg. Újpetőfitelep irányában a Gém utca megálló helyett a Brüsszeli körúton állnak meg, a Rózsa utca megálló kimarad. A járat a József Attila sugárút elején a Postás művelődési ház megállóban áll meg. A Csongrádi sugárút kihagyott szakasza az 5, 8, 9 jelű trolibuszokkal változatlanul megközelíthető. Autóval a Rózsa utca Sándor utca és a József Attila sugárút közötti része átmenetileg zsákutca lesz. A Rózsa utca a József Attila sugárút felől a Hattyú utca–Sándor utcán keresztül, illetve a Kecskeméti utca–Sándor utcán át elérhető. (Lásd térképünket!) A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Bővebb információ:

www.ujpalyan.hu

. A 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezés munkáit a nemzetközi közbeszerzési tenderen az MTV4 Konzorcium nyerte nettó 2,35 milliárd forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. vezeti, tagja a Tóth T. D. Kft. és VIV Zrt. A kivitelező elbont és újjáépít 5452 méter villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát. A 4-es villamosvonal a Tarján végállomás és az Anna-kúti csomópont között újul meg. Ezzel párhuzamosan a kivitelező átépíti a Glattfelder tér közlekedését; a Tisza Lajos körút ezen szakasza pedig faltól falig újjászületik. A körúton végig tömegközlekedési sáv lesz, térburkolattal látják el a járdákat és végig zöld szigeteket alakítanak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.