Sport

Tollaslabda: szegedi aranyak, meccslabdákról fordítva

Tollaslabda: szegedi aranyak, meccslabdákról fordítva

2011. május 28., szombat
Tollaslabda: szegedi aranyak, meccslabdákról fordítva

Május 20-22. között rendezték a Dán Junior Open utánpótlás-tollaslabdaversenyt, ahol a szegedi színeket a Tisza Tollas SE játékosa, Pápai Balázs képviselte.

A versenyen 9 ország több, mint 600 versenyzője vett részt (Anglia, Észtország, Norvégia, Csehország, Svédország, Németország, Magyarország, Dánia és Izrael). Pápai Balázs nem várt szép sikereket ért el, miután egyéniben a legjobb 8 közé verekedte magát, az 5. helyre küzdötte fel magát. A fiúpárosok küzdelmében (a cseh

Christian Savinnal

) a második fordulóban az első kiemelt páros ellen mérkőzéslabdáról fordítva hozták a mérkőzést, és innen már egyenes út vezetett a döntőig, ahol izgalmas mérkőzésen 21/10 és 25/23-ra végeztek, ami aranyat ért. A vegyes párosok versenyében (

Madarász Rékával

) két sima forduló után az elődöntőben a második kiemelt páros ellen csak a döntő szettben sikerült kiharcolni a győzelmet. A döntő fantasztikus izgalmakat hozott. Balázsék villámrajtot vettek és az első szettet simán nyerték. A másodikban feltámadtak a dánok, és 21/19-re hozták is. Jött a döntő játék, ahol a dán páros 20-17-re vezetett, és 3 mérkőzéslabdája volt. Sikerült mindhármat hárítani, majd megnyerni a mérkőzést. Pápai Balázs így két aranyéremmel, fáradtan, de boldogan tért haza Szegedre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.