Tollaslabda: szegedi aranyak, meccslabdákról fordítva

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május 20-22. között rendezték a Dán Junior Open utánpótlás-tollaslabdaversenyt, ahol a szegedi színeket a Tisza Tollas SE játékosa, Pápai Balázs képviselte.

A versenyen 9 ország több, mint 600 versenyzője vett részt (Anglia, Észtország, Norvégia, Csehország, Svédország, Németország, Magyarország, Dánia és Izrael). Pápai Balázs nem várt szép sikereket ért el, miután egyéniben a legjobb 8 közé verekedte magát, az 5. helyre küzdötte fel magát. A fiúpárosok küzdelmében (a cseh Christian Savinnal) a második fordulóban az első kiemelt páros ellen mérkőzéslabdáról fordítva hozták a mérkőzést, és innen már egyenes út vezetett a döntőig, ahol izgalmas mérkőzésen 21/10 és 25/23-ra végeztek, ami aranyat ért. A vegyes párosok versenyében (Madarász Rékával) két sima forduló után az elődöntőben a második kiemelt páros ellen csak a döntő szettben sikerült kiharcolni a győzelmet. A döntő fantasztikus izgalmakat hozott. Balázsék villámrajtot vettek és az első szettet simán nyerték. A másodikban feltámadtak a dánok, és 21/19-re hozták is. Jött a döntő játék, ahol a dán páros 20-17-re vezetett, és 3 mérkőzéslabdája volt. Sikerült mindhármat hárítani, majd megnyerni a mérkőzést. Pápai Balázs így két aranyéremmel, fáradtan, de boldogan tért haza Szegedre.

Előző sztori

Teke: kiütés-győzelem a csehek ellen szegedi vezérlettel

Következő sztori

IKV-s közönségdíj a szegedi zenészeknek + FOTÓK